2011 CLS 550, no A/C - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 04-15-2015, 07:42 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Apr 2015
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
2011 CLS 550, no A/C

Just turned 26,000 miles, has full charge of freon, all fuses are good, all of the climate controls appear to be working correct, the cooling fan is working, scanned, no faults present, no power at the A/C compressor. Any ideas on what to check?

Thanks!
550gcole is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 05-20-2015, 10:59 AM
BenzWorld Member
 
hilarushi's Avatar
 
Date registered: Jan 2007
Vehicle: W210, W211, W163
Location: Washington DC & Albania
Posts: 274
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
Are you sure you haven't lost freon? If it is to low it will not send a signal for the compressor to engage. Make sure the engine is runing when you check the low pressure side.

Here is a good troubleshooting guide.
Air Conditioner Troubleshooting Guide & Diagnosis |

You also said you scanned it. Are you using Star to scan it? If you have that you can do several tests on the A/C system. If something is wrong there will be a code stored.

Quote:
Originally Posted by 550gcole View Post
Just turned 26,000 miles, has full charge of freon, all fuses are good, all of the climate controls appear to be working correct, the cooling fan is working, scanned, no faults present, no power at the A/C compressor. Any ideas on what to check?

Thanks!
hilarushi is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-20-2015, 05:59 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Apr 2015
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks for the info, I had a repair shop check it out and the clutch on the compressor was bad, I replaced the compressor and now have cold air.
550gcole is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Coupe/Convertible Forums > C219 CLS-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome