CEL - Need to vent. - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 08-25-2017, 02:24 AM Thread Starter
BenzWorld Senior Member
 
Date registered: Nov 2007
Vehicle: 2004 CLK500
Location: D.C. area
Posts: 410
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 31 Post(s)
(Thread Starter)
Question CEL - Need to vent.

I replaced the Crankshaft Position Senor on 2/3/2015 with a Lemforder due to P0335 and another recent one on 8/14/2017 with Lemforder due to P0335. The CEL lit up last night. I'm getting it scan later on today. If it does show up as P0335. Should I just replace it with a Bosch brand or is there something else I should look into? Maybe camshaft sensor's or flywheel?
amusa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 08-25-2017, 03:51 AM
BenzWorld Elite
 
Benzyle's Avatar
 
Date registered: Nov 2013
Vehicle: MY05 CLK55 AMG , MY05 CLK320,Former,C180 Kompressor,Jensen Healey,Ford Capri V6,Alfa GTV.
Location: Australia's East Coast
Posts: 1,391
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 297 Post(s)
Bosch is generally the number one choice.
P0335 is Crank P S, I don't think camshaft sensor is the problem.
Did you do this? 'Start the engine and slowly bring the rpms up over a period of 2 minutes from idle to 2500 rpms,this allows the new cps to index itself to the ECU and really set it into sync with the flywheel indexers.Do it and the car will run better,don't do it and you may never know what you are missing'.
Is the car running ok?
Benzyle is online now  
post #3 of 8 (permalink) Old 08-25-2017, 04:31 AM Thread Starter
BenzWorld Senior Member
 
Date registered: Nov 2007
Vehicle: 2004 CLK500
Location: D.C. area
Posts: 410
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 31 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by Benzyle View Post
Bosch is generally the number one choice.
P0335 is Crank P S, I don't think camshaft sensor is the problem.
Did you do this? 'Start the engine and slowly bring the rpms up over a period of 2 minutes from idle to 2500 rpms,this allows the new cps to index itself to the ECU and really set it into sync with the flywheel indexers.Do it and the car will run better,don't do it and you may never know what you are missing'.
Is the car running ok?
I had my friend did the CPS for me since he own a Indy shop and reset the ECU/ECM the last time it was changed. The car drives fine with no issue. I drove it home last night and this morning to the office with the CEL light on. I know for a fact that I have (2) engine motor mounts shot. There on my to do list.

Should I go ahead and try to sync it anyway?

Last edited by amusa; 08-25-2017 at 04:36 AM.
amusa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 (permalink) Old 08-25-2017, 05:14 AM
BenzWorld Elite
 
Benzyle's Avatar
 
Date registered: Nov 2013
Vehicle: MY05 CLK55 AMG , MY05 CLK320,Former,C180 Kompressor,Jensen Healey,Ford Capri V6,Alfa GTV.
Location: Australia's East Coast
Posts: 1,391
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 297 Post(s)
You may as well,it's easy enough to do.
Then drive it for a week or so and see what happens.
Some people would say if the car is going well,then don't tamper with it....but that is up to you...if it keeps throwing a CEL probably worth trying to fix it.
Benzyle is online now  
post #5 of 8 (permalink) Old 08-25-2017, 11:13 AM Thread Starter
BenzWorld Senior Member
 
Date registered: Nov 2007
Vehicle: 2004 CLK500
Location: D.C. area
Posts: 410
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 31 Post(s)
(Thread Starter)
I'm heading to the shop in an hour. Can't hold the RPM here at work. I wait till I get to the shop and I'm already praying that I can make this 40 minutes of highway driving to the shop.
amusa is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 08-28-2017, 03:00 AM Thread Starter
BenzWorld Senior Member
 
Date registered: Nov 2007
Vehicle: 2004 CLK500
Location: D.C. area
Posts: 410
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 31 Post(s)
(Thread Starter)
I had it scanned last Friday. The code was a P0456 EVAP System Small Leak. I checked the filler gas cap and I was able to tighten it with a 1/2" turn. I cleared the code for now.
amusa is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 08-28-2017, 09:15 PM
Moderator
 
rudeney's Avatar
 
Date registered: Dec 2004
Vehicle: CURRENT: 2011 SL550, 2010 ML350 FORMER: 2007 CLK550 Cabriolet, 2002 C240, 2001 ML320, 1984 300TD
Location: Birmingham, AL
Posts: 18,472
Mentioned: 37 Post(s)
Quoted: 1692 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
You may want to replace the gas cap gasket.

--

- RODNEY


So you want to send me a private message? Please read this first:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My Stable:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rudeney is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 09-11-2017, 07:06 AM Thread Starter
BenzWorld Senior Member
 
Date registered: Nov 2007
Vehicle: 2004 CLK500
Location: D.C. area
Posts: 410
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 31 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks, The CEL never came back on after I tightening the filler cap and reset the light. I'm getting ready to replace all (3) mounts just need to order the rear should be able to get it the same day thru my friend supplier (World PAC). I'm waiting on the front to arrive that I bought last week. I'm going with Lemforder.
amusa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Coupe/Convertible Forums > C209/A209 CLK-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome