Multi contour seats not working - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 03-13-2019, 11:38 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Mar 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Multi contour seats not working

Hi all I am sure this has been covered however my lumbar support is not working on my e350. Having checked the fuses there isn’t any in slot 60 however looking about online it says there is either a 7.5 or 30 fuse. Which is it? And am I even looking at the right thing?

Any help is much appreciated
Asmithasmith is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 03-13-2019, 02:05 PM
Moderator
 
rudeney's Avatar
 
Date registered: Dec 2004
Vehicle: CURRENT: 2011 SL550, 2010 ML350 FORMER: 2007 CLK550 Cabriolet, 2002 C240, 2001 ML320, 1984 300TD
Location: Birmingham, AL
Posts: 18,589
Mentioned: 38 Post(s)
Quoted: 1718 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
Welcome to the forum! Please take a moment to visit the User Control Panel and update your profile to include your car model and year, and your location (at least country). This information will then appear below your name and avatar on the left side panel next to each post you make. This will greatly help others to give you better information. If you are using the mobile version of the site, you will need to switch to the "full" version to get to the User Control Panel.

--

- RODNEY


So you want to send me a private message? Please read this first:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My Stable:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rudeney is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 04-28-2019, 10:05 PM
BenzWorld Member
 
jemmusic's Avatar
 
Date registered: Oct 2017
Vehicle: 2006 e350 149,000
Location: florida
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 21 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Asmithasmith View Post
Hi all I am sure this has been covered however my lumbar support is not working on my e350. Having checked the fuses there isnít any in slot 60 however looking about online it says there is either a 7.5 or 30 fuse. Which is it? And am I even looking at the right thing?

Any help is much appreciated
having the same problem buttons light up but nothing
jemmusic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 (permalink) Old 05-28-2019, 07:23 PM
BenzWorld Member
 
Smokinb's Avatar
 
Date registered: Dec 2012
Vehicle: 2004 S430, 2014 E400 Cabriolet
Location: Charlotte, NC
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 16 Post(s)
The photo below shows all the controls that don't work. Lumbar is one, no clue how the others work, but the control panel is dead.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20190528_210423-1.jpg
Views:	19
Size:	424.2 KB
ID:	2516558  
Smokinb is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 05-29-2019, 04:40 AM
BenzWorld Junior Member
 
Mr. Toad's Avatar
 
Date registered: Sep 2017
Vehicle: 2016 E400 Coupe
Location: Orlando, FL
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 7 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Smokinb View Post
Lumbar is one, no clue how the others work, but the control panel is dead.
Starting from the right (the actual front end), the first one extends the front edge of the seat bottom cushion (thigh support), the second one moves the side bolsters on the seat back in/out, and the third and fourth control the lumbar support.
Mr. Toad is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 05-29-2019, 03:02 PM
BenzWorld Member
 
Smokinb's Avatar
 
Date registered: Dec 2012
Vehicle: 2004 S430, 2014 E400 Cabriolet
Location: Charlotte, NC
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 16 Post(s)
Thanks. If any of the controls worked i'm sure I could figure it out. Hoping to get advice to troubleshoot. Could it be unplugged or is there one fuse for this?
Smokinb is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 05-31-2019, 07:33 AM
BenzWorld Junior Member
 
Mr. Toad's Avatar
 
Date registered: Sep 2017
Vehicle: 2016 E400 Coupe
Location: Orlando, FL
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 7 Post(s)
Does nothing happen at all when you move any of the wheels?
Mr. Toad is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 06-03-2019, 04:10 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Mar 2012
Vehicle: 2013 E350 Bluetec Cabriolet
Location: Australia and England
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
I've found with my E350 Bluetec that these seat controls can seem a little unresponsive but that eventually, when they have pumped up or released air, you will feel them working. They also don't seem to respond to small inputs so maybe try whacking them up to max and deflating bit by bit to get your ideal?
Nik350 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Coupe/Convertible Forums > C207/A207 E-Class Coupe & Cabriolet

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
SL 55 Multi Contour seats and relay 560 SEC R230 SL-Class 3 03-02-2019 04:07 AM
How are the multi contour buttons supposed to work? nordemoniac W220 S-Class 10 01-13-2016 11:29 PM
1991 300e windows, seats, wiper, sunroof, high beam, cigarette lighter NOT WORKING!! i102bs W124 E,CE,D,TD Class 9 01-06-2014 07:56 AM
Issue with only the right side of both drive dymanic multi contour seats eugene22n W221 S-Class 2 11-30-2012 09:15 PM
Electric Power Seats no Working.. AC_ML W163 M-Class 2 03-26-2008 10:21 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome