Mobile Phone - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 06-25-2019, 09:40 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Jun 2019
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Mobile Phone

I recently bought an 04 SL500 Mercedes and it is equipped with a phone/cradle in armrest. When I press phone I get error no phone. I bought a Motorola V60 phone puck but I can't get power. Mercedes says that it's not possible to get it to power up. Is this true? Can someone please help me?
jdwayne1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 06-27-2019, 10:23 AM
Moderator
 
Skylaw's Avatar
 
Date registered: Oct 2004
Vehicle: 2013 S550
Location: Tampa, Florida
Posts: 10,816
Mentioned: 40 Post(s)
Quoted: 453 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
The phone bulletin for your car is at https://docs.google.com/file/d/0BxI8...1fQl9IMTA/edit (it is a web archive, you may have to give permission for it to open). I am assuming that you have all of the equipment shown in the bulletin installed, and your fiber optic controller (often the head unit, or the Audio Gateway if your car's audio system has one) has been version coded for the equipment.

The second post in the thread at https://www.benzworld.org/forums/aud...ades-plug.html applies to your car. Please note the equipment requirements there. Given that you have an '04, it is likely you already have an autosense PSE.

Please note the comments regarding the cradle size and the V60 puck. If you have an older cradle, it is possible you may not get a proper fit to the contacts of the puck.

The puck provides a Bluetooth connection, and it should work with a Bluetooth phone. I have no idea why a properly installed system with a properly fitted puck would not power up, unless there is a blown or missing fuse of something is malfunctioning in the installed equipment or, if someone had it coded out of your system because of some other problem.

Of course we cannot tell whether what the Mercedes dealer said is "true" - first, we don't know the whys or wherefores of the statement. Second, other than what I have tried to provide here, we have no way to troubleshoot your particular installation.

Warren

2013 S550

Formerly:
2010 S550
2005 S500 4-Matic
2000 S500
1978 450SL

Last edited by Skylaw; 06-27-2019 at 10:27 AM.
Skylaw is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Technical Forums > Audio & Telematics Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome