Mercedes-Benz Forum - View Single Post - BAS/ESP ETS ABS lights staying on
View Single Post
post #2 of (permalink) Old 01-05-2007, 07:09 PM
Darkmann
Lifetime Premium Member
 
Darkmann's Avatar
 
Date registered: Aug 2002
Vehicle: 05 500
Location: Salisbury, MD, USA
Posts: 6,427
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 105 Post(s)
Lifetime Premium Member
Quote:
Originally Posted by aussie1
I have read some of the other forums on this topic and none are exactly as mine. I have a 2000 ML 320 in Australia with 199k kilometres. I have had it since new and always had it serviced at the dealer. These three lights are now coming on and staying on. My cruise control is working fine but my ABS etc is not. The dealer says it is a AUD$5000 repair bill. They say it is the ESP pump? which is at fault.

Any ideas?
Your dealer may be right and the price sounds right also. Your symptom is uniqe in that for most, if not all the cases published thus far, the failure is usually electrical - sensor - and not mechanical like in your case. Do you really have ABS,BAS,ESP failure? WhenI first had these lights on my 02 320 (I don't recall what combination came on), I went into an open area and tested the ABS/BAS/ESP and all worked fine, despite the lights. Good luck buddy. That's a pretty stiff bill!!! I'd negotiate with them, get MB involved and cite all the numerous ABS/ESp/EST/BAS issues published to date. Provide data from this and all the other sites you've gotten info from. Ask them to go half/half or let them do parts and you do labor or something to split this bill. if you play right you may get lucky.

1996 Z32 TT
A 18Hp lawn mower
370Z - I want one!
Darkmann is offline  
 
 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome