Mercedes-Benz Forum - View Single Post - Cooling system lasted about 15 years! :)
View Single Post
post #7 of (permalink) Old 05-03-2019, 10:24 AM Thread Starter
mgill85258
BenzWorld Elite
 
mgill85258's Avatar
 
Date registered: Oct 2006
Vehicle: 2005 W211 E320
Location: Tucson, AZ
Posts: 1,242
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 33 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by tjts1 View Post
My temp gauge stays dead center too (except when I'm towing uphill) because at low speed or any time I'm sitting in traffic the cooling fan is working overtime to make up for the small radiator. 99% of people never notice it until the fan unexpectedly dies. I drive this car pretty hard so I want maximum cooling capacity.

If you're going to invest in the cooling system I would do the water pump too at the same time. Pull the water pump pulley (4 screws) and check the weep hole for any green residue. Or wiggle the water pump pulley to check for play. Mine had a slow leak and a little play. It's dirt cheap so why not. I'm not going to wait for it to fail.
Ah, I see what you're saying. Makes sense. Well, the shop took care of everything for me. Never thought to ask them about it. Maybe I will ... not sure if there's a particular test they do or something to check it? Maybe they looked at it, at least I would hope they did.

Edit: Seemed fine for them, spinning freely, no leaks. So I guess that's why a replacement wasn't suggested.

Matt

Current:

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2005 W211 E320

Previously Owned:
1999 W210 E320
2013 W451 fortwo pure
1997 W202 C230
1996 W202 C220
1996 W140 S320 L
1995 W202 C220

Last edited by mgill85258; 05-03-2019 at 10:31 AM.
mgill85258 is offline  
 
 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome