Mercedes-Benz Forum - View Single Post - Transmission downshifting issue
View Single Post
post #3 of (permalink) Old 03-10-2018, 08:30 PM
fabbrisd1
BenzWorld Elite
 
Date registered: Jul 2006
Vehicle: 1999 E55, 2001 E320, 1990 560 SEC, 2004 ML350, 2001 ML55, 1995 S500, 1998 SL500, 2010 E550 Sport zoo
Location: NW Arkansas, La Jolla CA, Hong Kong
Posts: 7,031
Mentioned: 6 Post(s)
Quoted: 158 Post(s)
Let me try to be of some help..since you don't seem concerned about passing thru 50K miles - did you buy your C300 new and have extended new car warranty - or you bought CPO so you are not concerned about the 50K mile mark on original new car warranty - which is ist ?


1. You specifically mention downshift to 3rd-to-2nd and upshift 2nd-to-3rd - is this in "automatic" or "manual" mode - and if automatic mode which driving profile are you normally using ?

2. After your 30K transmission service - (a) is that when the "problem" started to appear ? (b) if problem had started before 30K miles - after the 30K transmission service - initially did it get better or worse ?

3. Over the past 8 weeks or so - has your problem - (a) stayed about the same (b) has it gotten worse ?

How long ago (time and miles) was your last dealer service - and was this transmission "problem" listed on that service invoice as a problem ?

A bit more info from you - I can try to help direct you towards a effective solution..
fabbrisd1 is offline  
 
 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome