2000 S430 Shuts down while driving? - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 08-01-2009, 12:17 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2004
Vehicle: 2000 S430, Plum, 12000k HID Headlights, 30000k HID Foglights
Location: Southern California
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Exclamation 2000 S430 Shuts down while driving?

I have a 2000 S430. W220 Chassis.

Here's what happens...

I can drive her around town, everything's normal. I can drive her to work, everything's fine. When i drive home from work (up hill) she shuts down halfway up. Cranks but won't fire. I can let her sit for 30 mins and she will start up normally and drive perfectly the rest of the way home. This happens every time i try driving her to work & back.

When she shuts down, she doesn't sputter, there are no warnings, she just turns off. Everything is still on & running except for the engine lol.

I have replaced the throttle body assembly, as well as the fuel pump, and she drives better than before... except she still just shuts down on the way home.

any ideas???? I'M GOING CRAZY!!!!
xninjax is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 08-01-2009, 03:23 PM
Moderator
 
Skylaw's Avatar
 
Date registered: Oct 2004
Vehicle: 2005 S500 4-Matic, 1978 450SL "Christine"
Location: Tampa, Florida
Posts: 7,892
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Lifetime Premium Member
Welcome to the forum. The search tool is your friend, and this problem has been written up several times. See http://www.benzworld.org/forums/w220...ease-help.html and http://www.benzworld.org/forums/w220...art-ughhh.html and http://www.benzworld.org/forums/w220...on-sensor.html for a few of them, with the solution.

Warren

2005 S500 4-Matic
with Gateway 500 iPod integration

1978 450SL restoration project

Formerly: 2000 S500
with Ice>Link iPod integration
Moto V710 phone with MikBox
Upgraded Voice Control

Last edited by Skylaw; 08-01-2009 at 03:25 PM.
Skylaw is offline  
#3 (permalink) Old 08-01-2009, 04:28 PM
BenzWorld Member
 
DJC013's Avatar
 
Date registered: Mar 2009
Vehicle: 2001 SLK 320 Auto in Linarite Blue
Location: West Sussex
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hello, i would agree with the previous post ! Had similar problems with my 2001 SLK320, turned out to be the Crankshaft Position Sensor, bought from a MB dealer, but am told they are available from a Bosch dealer as well. Since i changed mine all has been good !! Regards Damian.

2001 SLK 320 in Linarite Blue / Black Leather Interior 16 " Wheels
DJC013 is offline  
#4 (permalink) Old 08-02-2009, 11:53 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2004
Vehicle: 2000 S430, Plum, 12000k HID Headlights, 30000k HID Foglights
Location: Southern California
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks

Thank you very much. Both of your guys' help is appreciated. I am confident that this is the problem.

-bob

Last edited by xninjax; 08-06-2009 at 08:00 PM. Reason: typo
xninjax is offline  
#5 (permalink) Old 08-08-2009, 08:24 AM
BenzWorld Member
 
DJC013's Avatar
 
Date registered: Mar 2009
Vehicle: 2001 SLK 320 Auto in Linarite Blue
Location: West Sussex
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by xninjax View Post
Thank you very much. Both of your guys' help is appreciated. I am confident that this is the problem.

-bob
Hello Bob, any luck sorting the problem ? Regards Damian.

2001 SLK 320 in Linarite Blue / Black Leather Interior 16 " Wheels
DJC013 is offline  
#6 (permalink) Old 08-11-2009, 10:05 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Apr 2008
Vehicle: S500 Long
Location: The Netherlands
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by DJC013 View Post
, but am told they are available from a Bosch dealer as well.
I believe the Bosch articlenumber is 0 261 210 170.
Nasier is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W220 S-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
2006 s430 Shuts down COMPLETELY, lemon sndvl W220 S-Class 23 02-29-2012 07:09 AM
Mercedes C320 engine shuts off when driving poppell1 W203 C-Class 9 08-07-2009 09:09 AM
"Display Defective?" engine shuts down while driving! DirtyDan G-Class 2 06-14-2004 10:55 AM
HELP - 2000 S430 - Car vibrates (shakes) when driving and or when applying brakes dennitak W220 S-Class 3 04-26-2004 06:42 AM
HELP - 2000 S430 - Car vibrates (shakes) when driving and or when applying brakes dennitak The Discount Tire Direct Tire, Wheel, Brake & Suspension 1 04-20-2004 08:55 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome