Check engine codes P400 and P410 - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 09-23-2011, 02:20 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Feb 2009
Vehicle: 2000 ML430, 2002 E320
Location: Delray Beach Fl
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Check engine codes P400 and P410

Have had persistant check engine code P0400 for several years however car had been running fine. Yesterday I returned from a trip where I had left the car parked for 3 weeks and the engine ran very rough at low speed. Made it home (50 miles on interstate) but still runs rough. Error codes are
P0410 Secondary air
Po400 Air recirculation
P0300 Random misfire
P0306 Cyliner 6 misfire

Can the secondary airpump failure cause this rough idle problem?
jespaulding is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 09-23-2011, 03:34 AM
BenzWorld Elite
 
Date registered: Apr 2009
Vehicle: 96 E-320, 91 190E, various and sundry Euro and American vehicles
Location: N/W Chicago in the cornfields
Posts: 12,141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
A cylinder misfire sure can.
I would look at the coil supplying cyl 6. I've replaced 2 of the 3 coils thus far.
Your setup differs from mine in that it is a V-6 rather than inline, but the coil packs on mine have been trouble.

Oh, and on the P0400 . I get it at random, and clear the code. It goes away for a week to several months. I've cleaned and replaced all lines and the egr is not sticky.
I live with it like you have.

Last edited by aardvark; 09-23-2011 at 03:40 AM.
aardvark is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W210 E-Class


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome