W210 Code P1482 N14/2-Glow output stage-problem - Mercedes-Benz Forum

Go Back   Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W210 E-Class
New User? Register - Forgot Password

BenzWorld.org is the premier Mercedes-Benz Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-30-2009, 11:43 AM   #1 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jun 2008
Vehicle: Mercedes E320 CDI w210 year 2000
Location: United Kingdom
Posts: 20
W210 Code P1482 N14/2-Glow output stage-problem

Hi
After replace all glow plugs, when cold my W210 E320 keep the glow plug light on, and just goes off after the engine warm up and only after turn off the engine and start again, when hot no problem.
After diagnose the problem on the machine i get this:
P1482 N14/2 (Glow Output Stage) Excess Current
P1481 Glow Plug Failure Gylinder 1
P1481 Glow Plug Failure Gylinder 2

I've test the plugs and they look ok, so i'm wondering if i have the Glow plug Relay not working properly.
Any ideias?
lmsvvavr is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-30-2009, 06:46 PM   #2 (permalink)
BenzWorld Elite
 
Date registered: Nov 2005
Vehicle: 1996 210.020
Location: Adrift on a continent...
Posts: 3,972
Hmm... not many people here with E320 diesels. Is that a CDI, or do you have a E300?

Please complete your user profile. Your location could really be important. And the year/model of your car.
Matt L is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 01:23 AM   #3 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jun 2008
Vehicle: Mercedes E320 CDI w210 year 2000
Location: United Kingdom
Posts: 20
Hi
Ok i will do...
And yes, is the CDI, diesel... from 2000...
lmsvvavr is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 12:19 PM   #4 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jun 2008
Vehicle: Mercedes E320 CDI w210 year 2000
Location: United Kingdom
Posts: 20
Hi
Problem sorted people...
Was the relay, i open the old one after get it replaced, and inside the relay box there's a kind of fuse for each glow plug, guess what? Fuse 1 and 2 gone...
I still have to wait till tomorrow morning when the engine will be cold, but hopefully the problem is solved.
I will try put some pictures from the old relay showing the fuse...
Thank you to all...
lmsvvavr is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 01:15 PM   #5 (permalink)
BenzWorld Elite
 
renault12ts's Avatar
 
Date registered: Feb 2009
Vehicle: 2000 S210 E320CDI Avantgarde
Location: UK
Posts: 2,784
Send a message via ICQ to renault12ts Send a message via AIM to renault12ts Send a message via MSN to renault12ts Send a message via Yahoo to renault12ts
Next question. Why did they both blow?
renault12ts is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 02:39 PM   #6 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jun 2008
Vehicle: Mercedes E320 CDI w210 year 2000
Location: United Kingdom
Posts: 20
Hi
Well, good question, but i don't know, faulty glow plugs might...
The old relay was a aftermarket one, might don't meet the quality and specifications as the genuine Mercedez one... Anyway, i fit a genuine one now, cost about £70... Should be ok now...
Folowing the pictures as promissed...
W210 Code P1482 N14/2-Glow output stage-problem-img_2196.jpg
W210 Code P1482 N14/2-Glow output stage-problem-img_2197.jpg
lmsvvavr is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 06:02 AM   #7 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jun 2008
Vehicle: Mercedes E320 CDI w210 year 2000
Location: United Kingdom
Posts: 20
Hi
just to confirm, the car is ok now, was the relay, i try this morning, and everything goes normal...
Not a big deal, but might can help someone else around...
lmsvvavr is offline   Reply With Quote
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W210 E-Class

Bookmarks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
W210 E320 Glow plug light problem lmsvvavr W210 E-Class 0 04-27-2009 04:08 AM
N14 cummins in a unimog ??? havik Unimog 3 04-10-2009 10:37 PM
HID Stage I & Stage II Group Buy! 2nd2n01 W208 CLK Class 0 12-18-2001 01:40 PM
HID Stage I & Stage II Group Buy! Guest (MBNZ) W210 E50 AMG, E55 AMG 0 12-18-2001 01:39 PM
Arnee, which H&R's does Danz have on his car? Stage 2 or Stage 3.5 Cup Kit??? rage2 R170 SLK Class 5 03-12-2001 06:12 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:40 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.