AUX doesn't fit - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 10-29-2011, 03:58 AM
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Aug 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
AUX doesn't fit

Hi!
I ordered an AUX cable for my CLK W209, but when I tried to install the cable I noticed that this is the wrong one.
The car has COMAND 2.0 and I'm not sure about if it is retrofited.
This is the cable I got - http://www.metasolutions.co.uk/merc/210_440_50_05.jpg
And this is the only free slot in the COMAND - ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
I saw that there is some kind of a plug, that converts these large pings to smaller ones (the cable doesn't fit because pins are 2 times bigger and the plastic doesn't go inside).
I have this COMAND - a 203 820 96 89 80
Any help?
P.S. I'm not sure if this console does support AUX, I found that I can switch to AUX from system settings, but not sure if it is what I think.

[EDIT]
Think I found something.
In the 2 picture you can see that few wires are simply cut off and added with a tape.
I checked google for what is that connector and found it is CONNECTOR C2, connects a lot of things, including AUX.
It could be possible that those cut off cables are for AUX and some other things.
Couldn't find color wiring for COMAND 2.0 yet, only know that the pins are 4,5,13,14.
I could simply strip the wires and add them to AUX plug, but I don't know if those are the correct cables.

[EDIT2]
I successfully added the AUX cable, I stripped the cables from COMAND with the same colors (silver=white) and soldered them together.
It seems that some cars from factory are made without the AUX support, so they left the port undone.
Maybe someone will find this useful.

Last edited by regdude; 10-30-2011 at 06:21 AM.
regdude is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 11-28-2011, 06:51 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jun 2008
Vehicle: 1995 S320 2005 CLK240
Location: Hong Kong
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hi Regdude, thanks for your report may I know what year your W209 is? Did you check whether there is a plug at the side of the door (like the W203)? I am looking to get the cable too, where did you get it from in UK and how much was it? Many thanks in advance for your reply!!
ethelandi is offline  
#3 (permalink) Old 12-17-2011, 03:23 PM
BenzWorld Member
 
Danish's Avatar
 
Date registered: Oct 2010
Vehicle: 2004 CLK 500 CABRIOLET
Location: Simi Valley, CA
Posts: 121
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Wait I thought you have the AUX cable when you have COMAND?
Danish is online now  
#4 (permalink) Old 12-18-2011, 12:26 PM
BenzWorld Elite
 
keyhole's Avatar
 
Date registered: Sep 2006
Vehicle: 2004 CLK 240 Coupe
Location: Norfolk. UK
Posts: 9,079
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 68 Post(s)
Not on the pre-facelift (mid-2005) models, I think.

COMAND has the switch, and that's about it. This thread might give some insight:

http://www.benzworld.org/forums/w203...-pre-post.html
keyhole is offline  
#5 (permalink) Old 12-29-2011, 05:09 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Mar 2008
Vehicle: 03' CLK 500
Location: Albuquerque, NM
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by keyhole View Post
Not on the pre-facelift (mid-2005) models, I think.

COMAND has the switch, and that's about it. This thread might give some insight:

http://www.benzworld.org/forums/w203...-pre-post.html
My MY2003 500 with Comand has aux port stock.
jtothar is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Coupe/Convertible Forums > W209 CLK Class


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome