Rear fog light question - Mercedes-Benz Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 02-18-2010, 04:47 PM
BenzWorld Member
 
CC&FABB's Avatar
 
Date registered: Jan 2010
Vehicle: 2004 C230 Kompressor
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Rear fog light question

On my 04 C230 one of the rear fog light does not work. However the weird thing is that there is no malfunction indicator on my display. I went to change the bulb and it still did not work but there was a malfunction indicator on my display.

Anybody know what this could be?

2004 C230 Kompressor
CC&FABB is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 02-18-2010, 04:55 PM
BenzWorld Elite
 
2002c230's Avatar
 
Date registered: Jun 2007
Vehicle: 2002 C32 AMG
Location: New Mexico, USA
Posts: 1,771
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
One idea that comes to mind is the switch not working correctly. Old bulb was burnt out, so no malfunction, but new bulb throws malfunction, and still doesn't work.


2002 C32 AMG Sedan [111,000 Miles]
Clear Side Markers | CL Style Grille | Flat Emblem | CF Front Lip Spoiler | CF Rear Diffuser | CF Trunk Spoiler
K&N Air Filters | NGK IX (2 Step) | KV-85 | LET 185MM & ECU | TVT Thermostat | PSK Belt Wrap | CM30
DIY Intercooler Isolation | 26x7x2 FB H/E | Intercooler Reservoir | Battery Relocation | Lorinser Sides
2002c230 is offline  
#3 (permalink) Old 02-18-2010, 04:58 PM
BenzWorld Member
 
CC&FABB's Avatar
 
Date registered: Jan 2010
Vehicle: 2004 C230 Kompressor
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
I thought it could be that as well but, wouldnt that mean that both of the rear fogs would not be working? Right now there is no malfunction but the right bulb does not work and the left one does.

2004 C230 Kompressor
CC&FABB is offline  
#4 (permalink) Old 02-18-2010, 05:14 PM
BenzWorld Junior Member
 
Infantry's Avatar
 
Date registered: Feb 2010
Vehicle: 2007 E63
Location: Glendale, AZ
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Dude i thought that was my problem too.

but its called a "EUROPEAN FOG LIGHT"

only the left one gets brighter when you pull the full fog rear lights. only the left one should get brighter, the right one should be the same

i was tripping out the same as you were also. but really nothing wrong thats how it is, its called a "euro fog light" cause in europe or something thats how they have to have them in the rear.
Infantry is offline  
#5 (permalink) Old 02-18-2010, 05:17 PM
BenzWorld Member
 
CC&FABB's Avatar
 
Date registered: Jan 2010
Vehicle: 2004 C230 Kompressor
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
If this was the case then why have two bulbs one for left and one for right? also, why did it throw a malfunction when i changed the bulb?

2004 C230 Kompressor
CC&FABB is offline  
#6 (permalink) Old 02-18-2010, 05:33 PM
BenzWorld Junior Member
 
Infantry's Avatar
 
Date registered: Feb 2010
Vehicle: 2007 E63
Location: Glendale, AZ
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
well its on EVERY SINGLE mercedes ive ever seen. and maybe the bulbs you changed to where different or something? i have no clue abou that.

but i know the left is the only one that gets brighter, its like this on my E and it was like this on my moms S when she had it.
Infantry is offline  
#7 (permalink) Old 02-18-2010, 05:43 PM
BenzWorld Junior Member
 
Infantry's Avatar
 
Date registered: Feb 2010
Vehicle: 2007 E63
Location: Glendale, AZ
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
in euro version Benz both left and right rear fogs are wired up and work as expected. On all USA version cars, only drivers side is provided for, because of US DOT regulation that prohibits BOTH Rear fogs, ONLY Emergency vehicles in the US are allowed to have both, so Benz only wired up the left side to comply.
Infantry is offline  
#8 (permalink) Old 02-18-2010, 05:49 PM
BenzWorld Member
 
CC&FABB's Avatar
 
Date registered: Jan 2010
Vehicle: 2004 C230 Kompressor
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks for the info....I guess I will just not use the feature since I do not like how it looks!

2004 C230 Kompressor
CC&FABB is offline  
#9 (permalink) Old 02-18-2010, 05:49 PM
BenzWorld Elite
 
Date registered: May 2007
Vehicle: 2004 C230 Kompressor Sport Coupe
Location: Olympia, WA
Posts: 1,903
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Rear fog should only be used in very foggy conditions. Otherwise you will look like an idiot. In the USA there is only one rear fog permitted, so only one bulb operates. Nothing is wrong.
zeet is offline  
#10 (permalink) Old 02-18-2010, 05:52 PM
BenzWorld Junior Member
 
Infantry's Avatar
 
Date registered: Feb 2010
Vehicle: 2007 E63
Location: Glendale, AZ
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
is there a bulb in the right one also? if so... try to make sure its wired, i think mercedes didn't put a bulb in mine and took out the copper wiring part or something. you might need to rig it yourself if you want both of them, i doubt a cop will really tell the difference lol how many really know about DOT regulations?
Infantry is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W203 C-Class


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome