P0237 Turbo/Super Charger Boost Sensor 'A' Circuit Low - Mercedes-Benz Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 07-30-2008, 08:38 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2003
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Exclamation P0237 Turbo/Super Charger Boost Sensor 'A' Circuit Low

2003 C230K C-Coupe 6 speed w/ ~69k miles

supercharger is being bypassed and that's the code that came up with the CEL.

any ideas?

and to rule out some guesses:

- it shouldn't be the pcv valve issue as we had that done at the dealer several months ago.
- it also shouldn't be the oil feeding down the wire harness via the camshaft sensor as i've already added the new connectors at the sensors a while ago.

thanks in advance.
reno96teg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 07-31-2008, 08:32 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2003
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
should i just start randomly replacing things?
reno96teg is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 07-31-2008, 09:16 AM
BenzWorld Member
 
Date registered: Jul 2008
Vehicle: C200 Kompressor M111 2.0L Avantgarde Year 2002
Location: Thailand
Posts: 283
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
You can use search engine to find "P0237" issues. There are lots of info.

I got one (not P0237) very useful article regarding engine problems.
DIY Booklet - Do It Yourself with the Autotap OBDII Scantool

W203 C200K M111 2002
Denso Iridium IK20
Ground wires SARD
DangTH is offline  
post #4 of 14 (permalink) Old 07-31-2008, 09:22 AM
BenzWorld Member
 
Date registered: Jul 2008
Vehicle: C200 Kompressor M111 2.0L Avantgarde Year 2002
Location: Thailand
Posts: 283
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
P0237 (M) Map Sensor Voltage Too Low MAP sensor voltage input below the minimum acceptable voltage.

MAP is the same of MAF..? I am not sure...

W203 C200K M111 2002
Denso Iridium IK20
Ground wires SARD
DangTH is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 07-31-2008, 10:55 AM
BenzWorld Member
 
Date registered: Jul 2008
Vehicle: C200 Kompressor M111 2.0L Avantgarde Year 2002
Location: Thailand
Posts: 283
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Found it..! not the same.
MAP = Manifold Absolute Pressure
MAF = Mass Air Flow


Engine M111

MAP is the part No.80

Still got check light on, I will check mine too...

W203 C200K M111 2002
Denso Iridium IK20
Ground wires SARD

Last edited by DangTH; 07-31-2008 at 11:24 AM.
DangTH is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 07-31-2008, 12:48 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2003
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
oh great, this definitely helps, thank you.

i don't suppose you have the location on the M271?
reno96teg is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 07-31-2008, 03:41 PM
BenzWorld Member
 
Date registered: Jul 2008
Vehicle: 2005 C230 K
Location: Patterson, Ca.
Posts: 179
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Wouldn't this be a possible vaccum leak?
MelloC230 is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 08-01-2008, 06:08 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2003
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
could it be? i don't know. i've never had to troubleshoot vacuum leaks before.
reno96teg is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 08-02-2008, 12:33 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2003
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
ok, i think i may have figured it out. the air pipe running to the throttle body was a bit loose. as such i think it was leaking. i pushed it back in and went for a drive and things felt normal. i'm going to order a new gasket and clamp, and after a week report back.
reno96teg is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 08-04-2008, 12:52 PM
BenzWorld Member
 
Date registered: Dec 2006
Vehicle: 04/C230K SportSedan Blk/Blk, 08/C300 SportSedan MarsRed/PremiumII,18"AMG
Location: Illinois, USA
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by reno96teg View Post
ok, i think i may have figured it out. the air pipe running to the throttle body was a bit loose. as such i think it was leaking. i pushed it back in and went for a drive and things felt normal. i'm going to order a new gasket and clamp, and after a week report back.
You should have checked this TSB 2008020002 recall for 2003-2005 C-Class first.
pthai2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W203 C-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    Which O2 sensor? P0136 O2 Sensor Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 2) ClkE C208/A208 CLK-Class 3 05-16-2008 04:44 PM
    Super Charger...? bwmc W203 C32 AMG, C55 AMG 0 04-21-2008 07:12 AM
    i need a super charger suki85 W202 C-Class 0 07-27-2006 04:42 PM
    not only super charger.super sound to JBL supercharger6.9 W116 S, SE, SEL, SD Class 6 12-02-2005 05:23 PM
    If MAF sensor is not working will it cause the super charger not to come on? Jeffrimerman R170 SLK-Class 5 07-19-2003 12:16 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome