1995 C220 no spark on 1 and 4 cylinders - Mercedes-Benz Forum

Go Back   Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W202 C-Class
New User? Register - Forgot Password

BenzWorld.org is the premier Mercedes-Benz Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-27-2008, 11:43 PM   #1 (permalink)
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Jul 2008
Location: Australia
Posts: 1
1995 C220 no spark on 1 and 4 cylinders

Have no spark on number 1 and 4 cylinders on a 1995 C220. Have fitted a brand new engine wiring loom, still the same. Have removed both ignition coils and had them tested. Both tested ok. What triggers the coils? Is it the main ECU or is there another module just for the ignition system? Or am I completely on the wrong track? Any help appreciated.
wiskas69 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-28-2008, 12:17 AM   #2 (permalink)
Moderator
 
Date registered: Mar 2004
Vehicle: Amethyst 2001 C320
Location: Austin, TX
Posts: 1,697
Lifetime Premium Member
Have you tried replacing the wires that go from the coils to the spark plugs?

Also, now is a good time to replace your spark plugs.
n0alpha is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2008, 04:50 PM   #3 (permalink)
BenzWorld Member
 
Date registered: Jul 2008
Posts: 214
I'm having troubles remembering now, does cyl 1 and 4 share a coil? or is it 1&3, 2&4? Anyways, if they share the same coil, then swap the coil with the other one and see if the misfire switches cylinders. Otherwise the next step I'd check is the plug wires, these fail pretty common too. And like always, whenever you are dealing with misfires, its a good time to change the spark plugs.
livegood is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 05:44 AM   #4 (permalink)
BenzWorld Member
 
Date registered: Mar 2008
Vehicle: 1994 C220 (W202) Classic and 1998 C240 (W202) Elegance
Location: Cape Town - South Africa
Posts: 323
Send a message via MSN to RonCT
Hi Guys,

On my C240 V6, there is a slight intermittent misfire on the No. 4 cylinder. The coils have been interchanged and the spark plugs changed and still the same misfire on the same cylinder persists.

The workshop have had the car for 2 weeks and I have heard today that they have opened the wiring loom and are trying to trace a "breakage" in the wires.

Auto-electrics are not my strong-point. Can anyone please advise me if the what they are doing to my car. is: opening the wiring loom is a good idea?

Thanks in Advance
RonCT is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 06:09 PM   #5 (permalink)
BenzWorld Member
 
Date registered: Jul 2008
Posts: 214
any updates on what you found?
livegood is offline   Reply With Quote
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W202 C-Class

Bookmarks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
95 E320, no spark on cylinders 1,4 & 6 95E320wagon W124 E,CE,D,TD Class 6 09-28-2006 05:35 PM
1995 c220 will not start dwgorman W202 C-Class 1 05-10-2005 01:42 PM
Spark plug deposits on only two cylinders am3037 W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 4 12-14-2004 02:25 PM
1995 C220 Noele W202 C-Class 11 10-09-2003 09:26 PM
Parting out 1995 c220 Guest (MBNZ) W202 C-Class 4 09-13-2002 10:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:42 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.