windshield washer blade stuck in the middle - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 02-09-2008, 09:09 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
alexus.one's Avatar
 
Date registered: Jun 2007
Vehicle: C280 '97, SLK55 BRABUS AMG '05
Location: Brooklyn, NY
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
(Thread Starter)
Question windshield washer blade stuck in the middle

Hey all i have problem with windshield washer blade (or whatever you call that thing that whipes off rain, wiper?) Basicaly the wiper goes to the middle of windshield then its stops for 1 sec and then continues very slowly till the end of the glass and then goes back the same way to the middle gets umm stoped by something and baraly returns to initial position. Same happens on all speeds.
Does any one have any idea what can cause it? And how can I fix that?
Thanks!
alexus.one is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 02-09-2008, 10:21 PM
Administratoris Emeritus
 
GeeS's Avatar
 
Date registered: Aug 2002
Vehicle: 2021 SL770
Location: Fountain Hills, AZ
Posts: 44,724
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 493 Post(s)
Could be a bad wiper transmission.

"If spending money you don't have is the height of stupidity, borrowing money to give it away is the height of insanity." -- anon
GeeS is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 02-09-2008, 10:26 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
alexus.one's Avatar
 
Date registered: Jun 2007
Vehicle: C280 '97, SLK55 BRABUS AMG '05
Location: Brooklyn, NY
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
(Thread Starter)
um well, how can i chek is that is the case? and how can i get to the motor?

I was trying to get there but there are some locks (plastic clisp) that are too close to some fluid containers and some compartment walls.. so i cant get to the motor...
alexus.one is offline  
post #4 of 10 (permalink) Old 02-10-2008, 07:38 AM
BenzWorld Member
 
Project6's Avatar
 
Date registered: Dec 2004
Location: WO, NJ
Posts: 203
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
That happened to me a while back, and I found a post somewhere that tells you how to fix it The fix was just to lube the piston, and it's pretty easy to do. Takes a bout 15 min. here's the link and hope it helps you out. 202Tech - Hesitating Wiper Fix

Good luck

P.S after I did mine it works like brand new.

160k and counting
PROJECT6

www.stepintomyshoes.wordpress.com
Project6 is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 02-10-2008, 10:04 AM Thread Starter
BenzWorld Member
 
alexus.one's Avatar
 
Date registered: Jun 2007
Vehicle: C280 '97, SLK55 BRABUS AMG '05
Location: Brooklyn, NY
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
(Thread Starter)
will do what they told there, will post back result!
Thanks bro
alexus.one is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 02-10-2008, 10:18 AM
BenzWorld Member
 
Date registered: Mar 2007
Location: Belgium
Posts: 387
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Jep mostly it just needs some grease. Had the same problem about a year ago.

Be carefull not to put too much grease on it because it will get on the windscreen and blur your vision.
Jomzo is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 02-10-2008, 02:34 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
alexus.one's Avatar
 
Date registered: Jun 2007
Vehicle: C280 '97, SLK55 BRABUS AMG '05
Location: Brooklyn, NY
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
(Thread Starter)
damn, i wasnt able to remove that rectangular cover... maybe its because temperature outsite droped by like 30 withinh half an hour and i just could sit ouside
will try again tomorrow
alexus.one is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 02-19-2008, 03:19 PM
BenzWorld Member
 
jim230c's Avatar
 
Date registered: Jun 2007
Vehicle: 1998 C230 Silver grey leather 50k / 2002 BMW 325i silver black leather 70k
Location: Westlake, OH
Posts: 53
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Had the same problem. There was a post abou this a few weeks ago and it said to take the 2 covers off the wiper arm and spray lithium grease on the mechanism. I could not the large cover off but was able to spray grease in under the arm between the arm and windshield. It worked great. If I find the post I will direct you to it.

Jim
jim230c is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 02-19-2008, 03:20 PM
BenzWorld Member
 
jim230c's Avatar
 
Date registered: Jun 2007
Vehicle: 1998 C230 Silver grey leather 50k / 2002 BMW 325i silver black leather 70k
Location: Westlake, OH
Posts: 53
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I see in an earlier reply someone has already sent you the link....

Jim
jim230c is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 02-19-2008, 07:40 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
alexus.one's Avatar
 
Date registered: Jun 2007
Vehicle: C280 '97, SLK55 BRABUS AMG '05
Location: Brooklyn, NY
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
(Thread Starter)
Ops I forgot to post reply
I was trying to remove either cover and no luck. it just doesnt go off. I think there is sone sort of lock that is not described, or I am such a dummy that cant get it right

Can some one give me more detailed guidence on how to remove the covers off?

Thanks!
alexus.one is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W202 C-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    User Tag List

    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    Stuck in middle of shock installatin - please help! athensaaron W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 4 01-04-2008 11:46 AM
    wiper blade scratching up the windshield..?? ProV1x W210 E-Class 6 10-15-2007 03:23 PM
    Windshield wiper blade: wrong position. Makarov1 W202 C-Class 3 01-05-2007 05:59 PM
    Help! Cant get windshield wiper blade down on E300 86 john1985 General Mercedes-Benz 1 12-17-2003 07:13 PM
    Need windshield wiper blade recommendation... Brian R170 SLK-Class 8 06-18-2001 04:09 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome