Car Won't Start - Mercedes-Benz Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 09-03-2006, 10:38 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: May 2006
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Exclamation Car Won't Start

I went out to start my car and it turns over enough for all the lights, wipers, radio to come on but it doesn't have enough for the engine to turn over....
There has been no issue with the car.
Could this just be time to change the battery or what?
Help me
ChooChoo280C is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 09-03-2006, 11:34 AM
BenzWorld Member
 
Date registered: Jun 2006
Vehicle: 1996 Mercedes Benz C280 Sport
Location: Orlando, Florida
Posts: 199
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to Matt09
Does it even try to start?
Matt09 is offline  
#3 (permalink) Old 09-03-2006, 01:27 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: May 2006
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
at first it did but now it just clicks.....
ChooChoo280C is offline  
#4 (permalink) Old 09-05-2006, 12:32 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jun 2006
Vehicle: '98 C280 Sport
Location: Ontario, Canada
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I had the same problem, fixed the Crankshaft Position Sensor. So far it starts fine. Part cost $150 CAN with a dealer discount and it took about 15 minutes to replace, that cost $20.

Woot, my first post!!!
MB7882 is offline  
#5 (permalink) Old 09-05-2006, 02:00 PM
BenzWorld Elite
 
oberoi's Avatar
 
Date registered: Mar 2006
Vehicle: 2010 C200cgi W203/SLK230/C180/230E/280SE
Location: Sydney Australia
Posts: 3,149
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Quote:
Originally Posted by ChooChoo280C
I went out to start my car and it turns over enough for all the lights, wipers, radio to come on but it doesn't have enough for the engine to turn over....
There has been no issue with the car.
Could this just be time to change the battery or what?
Help me
So how old is the battery? - "clicking" almost certainly indicates the battery is failing or low on charge.

First thing would be to put a 4 or 8 amp trickle charge on it to see if it fixes the problem - always handy to have if you don't use the car every day. If we go away for a week or so, always put a charge into battery for a few hrs before starting up. ( they are cheap to buy - get one with a boost feature for starting)

1 - slow charge for few hrs -it starts, so then see if if the battery holds the charge

2 - if the battery loses it's charge - replace- (before you start messing with crank sensor)

Oberoi

Last edited by oberoi; 09-05-2006 at 02:03 PM.
oberoi is offline  
#6 (permalink) Old 09-06-2006, 10:00 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: May 2006
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thumbs up

WELL, Thanks for all the input....

I either prematurely worried, or need to get to know my car better...

just a dead battery.

in fact upon having AAA change it, the tranny is shifting better, the engine is quieter, it's uncanny, but all is well

thanks
ChooChoo280C is offline  
#7 (permalink) Old 09-01-2008, 09:08 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Oct 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Im having the same problem like this guy but its definately not the battery as i changed it 3 months ago and i tried a different battery today same thing u cant even jump start it, the lights go on, the windows open and close, the radio goes on and off everything just the engine doesnt start someone please please help ASAP
smooth_t is offline  
#8 (permalink) Old 09-01-2008, 02:00 PM
BenzWorld Elite
 
liquidusculade's Avatar
 
Date registered: May 2008
Vehicle: 2001 CLK55 AMG
Location: South East Georgia
Posts: 1,636
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
did you try using a battery with the same cold cranking amps... i had a dead battery in my clk430 and tried jumping it with my c220 haha, didnt work at all. if there is a problem somewhere in the electrical system then it is possible to drain a new battery, especially if the alternator is not charging it... maybe you had a good battery and your alternator went bad. also, if the cables on your battery do not make good contact, the alternator sometimes is not able to charge the battery well and will cause it die. take the battery out and have it tested.
liquidusculade is offline  
#9 (permalink) Old 11-05-2008, 12:32 PM
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Nov 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Had this problem today. All the electrical would come on but engine wouldn't turn. Thought it was the battery. Ended up being one of the fuses (15) inside the fuse box. Switched it out and car started right up. Cost me $3.50!
MercNewbie is offline  
#10 (permalink) Old 01-10-2009, 11:48 PM
BenzWorld Junior Member
 
fernandobaez's Avatar
 
Date registered: Nov 2006
Vehicle: 1995 SL600 500HP+
Location: Sto. Dgo., DR
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
my 600 had that problem, turned out it was a solenoid problem inside the starter... whatever that means. mecanic fixed it in two hours, that was two years ago, haven't had a problem since

1995 SL600 R129
1992 500 SEL W140 (sold)
1986 500 SEL W126 (sold)

No such thing as an 'old' benz, its just a CLASSIC!
No such thing as a classic Beamer, its plain OLD!
fernandobaez is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W202 C-Class


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
car wouldn't start again D2k W208 CLK Class 12 02-14-2007 10:33 PM
car won't start amgstyle R170 SLK Class 7 08-28-2006 05:03 AM
Car won't start! Aestis General Mercedes-Benz 6 02-10-2006 09:12 PM
Car does not start komik W124 E,CE,D,TD Class 4 12-20-2003 03:41 PM
Car will not start Rich Foster W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 4 05-29-2003 08:26 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome