93 190E 2.6 Rough Running???? - Mercedes-Benz Forum

Go Back   Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W201 190 Class
New User? Register - Forgot Password

BenzWorld.org is the premier Mercedes-Benz Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2011, 06:49 AM   #1 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Feb 2011
Vehicle: '93 300D - 144k miles
Location: Upstate, SC
Posts: 13
93 190E 2.6 Rough Running????

I am looking at purchasing a 93 190# 2.6 w approx 250k miles.

It has been sitting almost a year and now its running rough the owner says... It runs rough at idle and hesitates upon acceleration. Could this be as simple as a gas issue? Maybe degraded vacuum hoses? Could it be an engine issue? What is the chances its something major if no smoke and runs well otherwise.

Also the AC works but doesn't blow, assume it needs a new blower motor?

Car was maintained in past had a tranny rebuild and other items replaced.

Is this too many miles for a gas engine? $1500 maybe get it less...

Whats anyone's opinion?

Thanks for any advice, what to look for, etc...
upst8clay is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-04-2011, 08:26 AM   #2 (permalink)
BenzWorld Member
 
Date registered: May 2010
Vehicle: 1992 190E 2.6
Posts: 95
I think all you r questions are valid and it could be any of the above. What is the maintenance history? Click on my name and the statitics tab and you can see a lot of posts about rpm and vacuum hose repalcement, there is alot of detail there of stuff I did. I also had hesitation. Also the fan I would check fuses first. My blower never stopped but it squeaked a lot and I replaced it.
bachmanw is offline   Reply With Quote
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W201 190 Class

Bookmarks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
I figured it out running rough problem and idle rough danberg1 W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 11 07-21-2010 07:20 PM
2.6 190E Running Rough. What Did I Break? T Love W201 190 Class 2 06-16-2010 06:12 PM
1990 190e 2.6 Suddenly running rough!!! Waves4Me W201 190 Class 5 03-07-2009 10:02 AM
running rough dugald R/C107 SL/SLC Class 17 05-10-2007 12:09 PM
rough running phoenix7 W124 E,CE,D,TD Class 5 12-11-2003 07:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:19 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.