Help Electrical !!!!!190e 2.6 1989 - Mercedes-Benz Forum

Go Back   Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W201 190 Class
New User? Register - Forgot Password

BenzWorld.org is the premier Mercedes-Benz Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2006, 03:04 PM   #1 (permalink)
BenzWorld Member
 
The Melmaan's Avatar
 
Date registered: Sep 2006
Posts: 177
Help Electrical !!!!!190e 2.6 1989

I have currently installed the engine on my car and I'm having problem with the electrical system. I don't have any power at all on the car.
I suspect that there is some thing missing on the new engine that I have installed, a wiring of some sort that is connected to the battery.
On the battery positive side there should be 2 cables connected to it. One of the cable goes directly to the starter and I don't know where the other is connected to. Does anybody know where it should go? The new engine does not have the wire.
http://img143.imageshack.us/my.php?i...engine3xe0.jpg
If you will notice on this pic (not mine) there is another cable that is connected to the positive pole of the battery. Could that be the reason why I do not have power on the car at all?

Last edited by The Melmaan; 12-21-2006 at 04:24 PM.
The Melmaan is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-21-2006, 04:50 PM   #2 (permalink)
BenzWorld Member
 
The Melmaan's Avatar
 
Date registered: Sep 2006
Posts: 177
Guys, if that is not the reason why I cannot get any electricity from my battery, is there any other fuse or relay even any other component that I'm missing. I cannot even start the car. Help!!!
The Melmaan is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2006, 04:56 PM   #3 (permalink)
BenzWorld Elite
 
Jammerkiller's Avatar
 
Date registered: Jul 2005
Vehicle: 1991 300SE
Location: Tucson, AZ
Posts: 1,435
If I remember correct, there should be two wires coming off of the battery positive. One to the starter and the other to the fuse box. This allows you to have power to the ign switch and the electrics of the car itself.

On my 190e, one of the positive wires go to a little distribution box near the battery, and then goes into the interior of the car.

Sounds like you have no power at all because of the second wire from the battery not giving any power to the ignition switch and the rest of the car. Check for that wire.

Good luck.
__________________
"Imagination is more important than knowledge"
Jammerkiller is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2006, 05:56 PM   #4 (permalink)
BenzWorld Member
 
The Melmaan's Avatar
 
Date registered: Sep 2006
Posts: 177
I have connected to other wire to this slot.



Is this correct... still the starter wont even turn.
The other is, the aux fan turns momentarily when the ignition key is turned on.
I know that I have a good starter and I have connected the wires to the starter properly.

Last edited by Kynyption; 12-21-2006 at 07:09 PM. Reason: Picture Fix
The Melmaan is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2006, 07:10 PM   #5 (permalink)
BenzWorld Elite
 
Kynyption's Avatar
 
Date registered: Jan 2006
Vehicle: 1985 w201 Euro 2.3-16vlv / 1992 w201 2.6 Sportline Manual
Location: Denver, CO
Posts: 6,726
Send a message via ICQ to Kynyption Send a message via AIM to Kynyption Send a message via MSN to Kynyption Send a message via Yahoo to Kynyption Send a message via Skype™ to Kynyption
How do you know the starter is good? Did you hook it up to the battery DIRECT when you had the whole engine out to see how it spun? I'll try and search around and see about the connections.
__________________


You Can Find Me In The w201...
...Don't Forget to Add Yourself To The w201 Frappr map!...

...Coming soon Projekt Euro
Kynyption is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2006, 08:14 PM   #6 (permalink)
BenzWorld Member
 
The Melmaan's Avatar
 
Date registered: Sep 2006
Posts: 177
You have a good point. I did not try that when the engine was still out, the reason is I took the starter from the other engine that I have which I'm sure it cranks up. I will try and re-visit the connection. It will be a bitch (female dog) though because it is deek inside now. But is the connection that I did from the battery correct?
I will be posting another tread about the other issues that I have...
The Melmaan is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2006, 12:01 AM   #7 (permalink)
W245 Moderator
 
Samoila Stefan's Avatar
 
Date registered: May 2006
Vehicle: 2006 Mercedes B200
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 3,289
Lifetime Premium Member
Send a message via ICQ to Samoila Stefan Send a message via Yahoo to Samoila Stefan
Maybe this helps:

008 A0025417301 0035416601 - BATTERY *100
008 0035416601 001 BATTERY 62AH
014 0005462335 001 BOOT BATTERY POS. POLE
017 2015401030 001 POS.CABLE FROM BATTERY TO STARTING MOTOR
020 0001591840 001 BRACKET
023 0095455228 001 PLUG HOUSING INBOARD CABLE HARNESS PLUG-CONNECTION
026 0095452128 001 COVER TO 009 545 52 28
029 0015453826 NB PLUG PIN 4 MM
032 0115451028 001 PLUG HOUSING STARTING MOTOR TERMINAL 50
035 0095451428 001 COVER TO 011 545 10 28
038 0115451228 NB PLUG PIN 4 MM
041 0145450728 001 PIN BUSHING HOUSING OIL LEVEL INDICATION
044 0079976181 001 GROMMET TO 014 545 07 28
047 0115458528 001 PIN BUSHING HOUSING OIL PRESSURE GAUGE SENDER UNIT
050 0035452626 NB ROUND PIN BUSHING 4 MM
056 000934006024 001 NUT CABLE TO TERMINAL B+
059 000125006421 001 WASHER CABLE TO TERMINAL B+
062 912004006102 001 LOCK WASHER CABLE TO TERMINAL B+
065 912004008102 001 LOCK WASHER CABLE TO STARTING MOTOR,TERMINAL 30
068 000934008013 001 NUT CABLE TO STARTING MOTOR,TERMINAL 30
071 007985004123 001 SCREW CABLE TO STARTING MOTOR,TERMINAL 50
074 0001510011 001 MOUNTING BOW CABLE TO STARTING MOTOR,TERMINAL 50
077 000934006007 001 NUT ELECTRIC CABLE TO INTAKE MANIFOLD
080 000125006421 001 WASHER ELECTRIC CABLE TO INTAKE MANIFOLD
092 0005464935 001 BOOT CABLE TO STARTING MOTOR
095 2015460581 001 COVERING STARTING CABLE TO UNIT PARTITION PANEL
098 0009902292 003 RIVET STARTING CABLE TO UNIT PARTITION PANEL
101 2015460737 001 GROMMET STARTING CABLE THRU UNIT PARTITION PANEL
----- A1165400531 2015400041 - NEG. CABLE
104 2015400331 001 NEG. CABLE FROM BATTERY NEG. POLE TO GROUND
107 2015400041 001 GROUND STRAP FROM ENGINE TO FRAME
110 000933008130 001 SCREW GROUND CABLE TO FRAME SIDE MEMBER
110 000933008130 001 SCREW GROUND CABLE TO FRONT AXLE SEAT,RIGHT
110 000933008130 003 SCREW GROUND CABLE TO FRONT LEFT CROSS MEMBER
110 000933008212 001 SCREW GROUND CABLE TO FRONT AXLE SEAT,RIGHT
----- A2015400434 2015407434 - CABLE HARNESS
113 000137008204 001 SPRING WASHER GROUND CABLE TO FRAME SIDE MEMBER
113 000137008204 002 SPRING WASHER GROUND CABLE TO FRONT AXLE SEAT,RIGHT
116 2015407434 001 CABLE HARNESS FROM ALTERNATOR TO CABLE CONNECTOR *101
119 0055450228 001 PIN BUSHING HOUSING ALTERNATOR,3-POLE
122 0005467840 002 PIN BUSHING TO 005 545 02 28
125 0005467940 001 PIN BUSHING TO 005 545 02 28
128 0085452028 001 PIN BUSHING HOUSING ENGINE CABLE HARNESS PLUG-CONNECTION
131 0095451428 001 COVER TO 008 545 20 28
134 0015454426 001 ROUND PIN BUSHING TO 008 545 20 28
137 2015434626 001 CABLE HARNESS FROM ALTERNATOR TO CABLE CONNECTOR *102
140 000934008010 001 NUT ELECTRIC CABLE TO ALTERNATOR
140 000934005008 001 NUT ELECTRIC CABLE TO ALTERNATOR
143 912004008102 001 LOCK WASHER ELECTRIC CABLE TO ALTERNATOR
143 912004005100 001 LOCK WASHER ELECTRIC CABLE TO ALTERNATOR
149 0001590640 001 BRACKET
152 007981004244 001 SHEET METAL SCREW ELECTRIC CABLE TO SIDE MEMBER
161 1235400369 001 SOCKET-TERMINAL STRIP 3-POLE
164 007985004125 001 SCREW CABLE HARNESS TO CABLE CONNECTOR
167 000933006122 002 SCREW CABLE HARNESS TO CABLE CONNECTOR
170 912004004102 001 LOCK WASHER CABLE HARNESS TO CABLE CONNECTOR
173 912004006102 002 LOCK WASHER CABLE HARNESS TO CABLE CONNECTOR
176 007981004325 002 SHEET METAL SCREW CABLE CONNECTOR TO FRAME SIDE MEMBER
182 1109971281 001 GROMMET

*100 FIRST EXHAUST STOCK OF OLD PARTS UP TO IDENT NO. F 746413
*101 UP TO IDENT NO.: F 798390
*102 FROM IDENT NO.: F 798391
__________________
Mercedes Benz B Klasse 2006
Hergestellt in Deutschland

"In giving advice, seek to help, not please your friend." - Solon (638-559 BC) Greek lawgiver & politician.

Samoila Stefan is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2006, 03:05 AM   #8 (permalink)
BenzWorld Member
 
The Melmaan's Avatar
 
Date registered: Sep 2006
Posts: 177
Seems to me that there is no cable that is linked to the positive terminal except for the one that is going to the starter. Is #23 the one that supplies the power to the internal electrical components (i.e. ignition S/W, instrumentation). Nomally on other car like my bmw, there is a cable that is connected to the main fuse box.
What I did was I connected the extra cable from the positive terminal to red cable (as I'm pointing in the picture). The net effect is I have power inside but when I turn the ignition on, the aux fan turns momenterally and there are some clicking sound in the intake manifold, but the starter will not turn.
The Melmaan is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2006, 04:47 AM   #9 (permalink)
W245 Moderator
 
Samoila Stefan's Avatar
 
Date registered: May 2006
Vehicle: 2006 Mercedes B200
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 3,289
Lifetime Premium Member
Send a message via ICQ to Samoila Stefan Send a message via Yahoo to Samoila Stefan
Dig some more on the diagrams here:

http://www.detali.ru/cat/oem_mb1.asp...Cat=14R&SID=54
Samoila Stefan is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2006, 10:43 PM   #10 (permalink)
BenzWorld Member
 
The Melmaan's Avatar
 
Date registered: Sep 2006
Posts: 177
Samoila,
Thank you very much... I think I have earned more gray hair on this. I will be looking at the site and communicating to you.
The Melmaan is offline   Reply With Quote
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W201 190 Class

Bookmarks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
PARTING OUT TWO 1989 190E 2.6 DA93BENZ190 W201 190 Class 1 11-03-2004 02:40 PM
PARTING OUT TWO 1989 190E 2.6 DA93BENZ190 W201 190 Class 0 11-01-2004 09:00 PM
electrical problems W124 1989 300 TE Could it be the altenator rcs hawaii W124 E,CE,D,TD Class 1 10-28-2004 11:13 PM
Tune Up for a 1989 190E 2.6 rod528 W124 E,CE,D,TD Class 0 08-25-2004 11:04 AM
1989 190e 2.6 Guest (MBNZ) W201 190 Class 1 02-19-2001 03:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:11 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.