Low Range Light Flashing - Mercedes-Benz Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 21 (permalink) Old 10-11-2001, 11:19 AM
Joe
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Quoted: Post(s)
Low Range Light Flashing

Occasionally when I start my ML (98)The low range light blinks 7-10 times then stops. Does this sound strange? I have never even used the low range gear setting. Could it be some sort of error in the computer? Has anyone else had this occur?<br>
Thanks<br>
Joe
Sponsored Links
Advertisement
 
Sponsored Links
post #2 of 21 (permalink) Old 10-12-2001, 05:18 AM
PaulZ
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Quoted: Post(s)
Mine does it too. I figured it is normal?

post #3 of 21 (permalink) Old 10-12-2001, 10:20 AM
Steve (Austria)
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Quoted: Post(s)
Re: Low Range Light Flashing

This is definately not normal, and you should have it checked. You would know if it switched into low, but still it should not happen.
post #4 of 21 (permalink) Old 10-16-2001, 06:56 AM
ken
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Quoted: Post(s)
sounds like someone pushed the low range button :-)

Fairly common thing to do. Press it when it's not in neutral and symptoms are as you describe.<br> Press it once to disengage it.<br> <p>
post #5 of 21 (permalink) Old 10-25-2006, 07:33 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: May 2006
Vehicle: 2000 ML430
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Joe
Occasionally when I start my ML (98)The low range light blinks 7-10 times then stops. Does this sound strange? I have never even used the low range gear setting. Could it be some sort of error in the computer? Has anyone else had this occur?<br>
Thanks<br>
Joe
My 2000 ML430 does the same thing... I have not touched the button to cause this. I tested LOW RANGE for the first time this morning and It did not function... I think.

I checked the manual before attempting. I was parked and in neutral, under 1500rpm. The LOW RANGE light flashed as it should put never came on solid afterward.
jdeitch is offline  
post #6 of 21 (permalink) Old 10-25-2006, 08:09 AM
BenzWorld Senior Member
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: ML 500 '02
Posts: 423
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
If it flashes two times and stays on, then the system is engaged, but I guess you already knew that. Look here for more info:

http://www.mercedestechstore.com/pdf...2003-02-04.pdf

Good Luck

DL
designo? is offline  
post #7 of 21 (permalink) Old 10-25-2006, 08:55 AM
BenzWorld Elite
 
Kajtek1's Avatar
 
Date registered: Dec 2005
Vehicle: W210 E300DT /w211 wagon 4M / Ford SD. Seeking diesel pushmower
Location: CA Bay Area
Posts: 28,519
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 347 Post(s)
Let me guess?
Another sensor malfunction?
Even my youngest knows by now, that sensors are the problem 90% of the time.
Kajtek1 is online now  
post #8 of 21 (permalink) Old 10-25-2006, 09:23 AM
BenzWorld Senior Member
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: ML 500 '02
Posts: 423
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
True, but it could be the motor that changes the lo/hi I suppose.

DL
designo? is offline  
post #9 of 21 (permalink) Old 10-25-2006, 02:05 PM
BenzWorld Member
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: 2001 ML 320
Location: SoCal
Posts: 104
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Wink

Quote:
Originally Posted by Kajtek1
Let me guess?
Another sensor malfunction?
Even my youngest knows by now, that sensors are the problem 90% of the time.
yeap it sounds like that.
the low range should be on after flashing for 3 sec..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	lowrange.jpg
Views:	1259
Size:	47.1 KB
ID:	102623  

every collision changes the speed and direction of both molecules involved
EddieBenz is offline  
post #10 of 21 (permalink) Old 10-25-2006, 02:29 PM
BenzWorld Elite
 
asianml's Avatar
 
Date registered: Sep 2005
Location: Ann Arbor, Michigan
Posts: 11,243
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
I need to try engaging low-range sometime. I'm just afraid since it's been years since it was engaged, that I'll year some sort of weird mechanical thing, and a thing a loud crack.

I hope my parents somehow take me to a street thats really steep and requires low-range, then I can test it out. Don't feel like doing it in the driveway....Just takes the fun out of doing it.

2002 Mercedes-Benz ML320 (sold)
2011 Chrysler Town & Country
2008 Toyota Camry Hybrid
2003 Yamaha V-Star 650 Classic
2002 Jaguar X-Type 2.5

asianml is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > W163 M-Class

Quick Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome