"restore" - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 07-17-2012, 07:51 PM
BenzWorld Member
 
george.hozan's Avatar
 
Date registered: Feb 2012
Vehicle: 1999 ML320
Location: USA
Posts: 110
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Post "restore"

hello guys, i have bought a 1999 ml320 in 2008 and drove it till now, and had no problems. i am really wanting to keep the vehicle, but i will need some help to kind of restore it.. well not really restore it but to kind of fix it. ok.

first of all i need the rear shock and strut assembly, if anyone has a website with like salvaged ml's or even new ones for reasonable prices. also, if anyone has instructions on how to change them.

second, i have the machine gun lock symptom on my front passenger door, and would like to know what i need to change and instructions on how to change that..

third, at about 700-1000 rpm, there is like a sound by the engine but im not sure if its the cams. it does not sound like cam knocking because its only between those rev's and for sure its not engine knock.. (engine mounts?)

fourth, my transmission is giving a few symptoms downshifting from 2nd to 1st theres a bump. could this be the 13 pin connectors, or should i go and get it checked out? i have put it in the computer and it said p0700 implausible gears and slip. the oil level is ok.

fifth, i have this little vibration at idle in gear. could these be the engine mounts? my friend changed some engine mounts on his 98 s class and there was a difference in the ride, he had rough idle as well. or is it something more complicated?

sixth, i have kind of like an oil leak, but its very minimal, and i have looked under the vehicle and its not from the oil pan, its from somewhere around the powersteering pump but its engine oil not powersteering fluid. (filter?)

i used to know a website with all kinds of vehicles it was something with "tom's ....." and there i saw a bunch of ml's that were parting out and i would be interested in that website.

i know its alot of things i am asking but i really need help restoring this vehicle because its a great vehicle and i love it, i would really appreciate it and will send a gift to a person that helps me out with all these problems and to get my ml to run like new. MERCEDES FOR LIFE! thanks and have a good night.
george.hozan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 07-18-2012, 04:51 AM
BenzWorld Elite
 
Oeschj's Avatar
 
Date registered: Oct 2010
Vehicle: 2000 ML430 (Sold)
Location: Saskatoon, SK, Canada
Posts: 1,210
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
You can find answers to any or all of these questions by using the search feature.

Sent from my GT-I9000M using AutoGuide.Com Free App

50% of the time, its the brake light switch 100% of the time.
The other 75% of the time it's not.
Oeschj is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > W163 M-Class


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome