ML-320 HORN PROBLEM - PLEASE HELP - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 04-28-2009, 11:40 AM
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Apr 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
ML-320 HORN PROBLEM - PLEASE HELP

I was hoping that someone could help with my problem. I have a 2000 model ML-320 and the horn stopped working. I checked the fuse under the hood (#37) and it is good. The horn relay for my vehicle is also appears to be in the under hood fusebox right in front of the horn fuse. I also looked in the passenger side footwell to confirm that there is nothing there related to the horn.

I see two horns under the front bumper (one on each side) and a thrid horn (I believe this is only for the panic alarm) located under the hood on the firewall behind the fuse box. This third horn does work when I activate the panic button on my remote.

Here are my questions:

1. Are the two horns independent of each other of if one goes bad do they both stop working?

2. Can I test the horn relay and if so how?

3. Can I test the horns and if so how?

Any other helpful hints you can provide would be greatly appreciated.

Thanks in advance for any help you can provide.
Likewho is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 04-28-2009, 12:28 PM
BenzWorld Elite
 
Alex L's Avatar
 
Date registered: Apr 2006
Vehicle: 08 ML420 CDI
Posts: 1,523
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Search. Answered zillion times.
Alex L is offline  
#3 (permalink) Old 04-28-2009, 01:23 PM
BenzWorld Elite
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: 02 ML320
Location: Bronx, New York
Posts: 10,755
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 58 Post(s)
Remove the cover to the fuse/relay box. Turn the key to the on position. Have someone press the horn pad while you feel/listen to the horn relay. If it clicks then you are good up to the relay. Then with a test light, perform the same procedure and test the two contacts on the top of fuse #37. If the test light illuminates for both contacts, then your problem is with dirty contacts at the horn or the horns themselves are bad.

The alarm horn is not in any way connected to the regular horns. Roll down the driver's window and then lock the truk with your remote. Allow time for the alarm to set, then open the door from the inside. If the alarm sounds, then the alarm system is working properly and there is something wrong with the panic part of the remote key.
43sqd is offline  
#4 (permalink) Old 04-28-2009, 06:08 PM
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Apr 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Gee your welcome too!
Likewho is offline  
#5 (permalink) Old 04-28-2009, 06:10 PM
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Apr 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Hi 43sqd
Thanks for taking the time to help me. I really do appreciate your advise and I'll give it a go tomorrow. Thanks again
Likewho is offline  
#6 (permalink) Old 04-28-2009, 06:19 PM
Will Moderate For Cigars
 
cmitch's Avatar
 
Date registered: Apr 2005
Vehicle: 2002 ML320, 2005 S430 4MATIC, 2010 F150 Crew Cab
Location: Down by the river smoking a cigar
Posts: 9,980
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Lifetime Premium Member
I wouldn't fix it. I'd just put one of these stickers on the bumper, instead.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	HornBroke.jpg
Views:	157
Size:	23.8 KB
ID:	235339  

2005 S430 4Matic 'Morton' W220.183 • 722.671 Transmission

Bells and whistles are thorns and thistles.
cmitch is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > W163 M-Class


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
'83 240D Horn problem jamison9271 W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 1 04-18-2009 10:20 PM
Horn Problem (A Little different) Benzlova W163 M-Class 6 11-14-2008 04:51 AM
problem with my horn. ZEEK W208 CLK Class 0 06-20-2008 10:41 PM
HORN FOR CLK 320 CAB 1999 bxclip W208 CLK Class 0 05-24-2008 11:09 AM
My 320 ML horn failed this morning HELP ! uoowhoo W163 M-Class 4 11-20-2005 08:39 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome