300SD - Mercedes-Benz Forum

Go Back   Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W140 S-Class
New User? Register - Forgot Password

BenzWorld.org is the premier Mercedes-Benz Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-14-2000, 05:41 PM   #1 (permalink)
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Dec 1998
Posts: 2
300SD

Any one have any experience with the 3.5 liter turbodiesel?<br>
Guest (MBNZ) is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-05-2000, 09:17 PM   #2 (permalink)
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Dec 1998
Posts: 2
Personally, I would skip the 3.5L Desiel on W140

As there are many problems with the 3.5L Desiel, I would skip Desiel powered W140s, and go for 3.2L gas engines.<p>Neverthless, when new, 300SD runs great and quiet(by desiel standard), good on gas for a W140.<p>Andy Kuo<br>
Guest (MBNZ) is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2001, 11:00 AM   #3 (permalink)
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Dec 1998
Posts: 2
Re: 300SD

The family car for a few years was a 1993 300SD. The car itself was outstanding and the engine power was amazing. However, if the engine isn't well maintained (especially the turbo) and the timing belts changed when required, you are talking about an expensive repair bill. The timing belt blew in 1998 and it required a partial rebuild and a couple months in the shop. Never ran the same. The 3.2 gas is a good engine, however, it is prone to gasket leaks, so check for that.<p><br>: Any one have any experience with the 3.5 liter turbodiesel?<br><p>
Guest (MBNZ) is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2001, 01:42 PM   #4 (permalink)
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Dec 1998
Posts: 2
Re: 300SD

: Any one have any experience with the 3.5 liter turbodiesel?<br><p>I,ve had a 92 300sd since '96. I purchased it with 69K. The engine was replaced by Mb at 60K because of excessive oil consumption. It now has 140K on it and has been relatively trouble free. <br>I'm DIY person. It started to run a little hot which I solved by installing a new radiator. The heater/ac blower failed. I replaced the blower with a rebult one. All other maintenence has been routine, brakes,oil chg(2500),fuel and air filters,etc. .<p>Harry Hughes<br>93 300d,92 300sd
Guest (MBNZ) is offline   Reply With Quote
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W140 S-Class

Bookmarks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 02:29 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.