Camshaft timing adjuster wire - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 10-07-2011, 04:20 AM
BenzWorld Elite
 
nhzruthless818's Avatar
 
Date registered: Jun 2008
Vehicle: 1997 S500V
Location: California
Posts: 6,525
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Camshaft timing adjuster wire

hello everyone. my camshaft timing adjuster was leaking badly and replaced the seals but the wire adapter that connects to it deteriorated and i need some help. i need to know which wire goes where. if anyone has pics of there it would be perfect. and i forgot to mention it is the passenger side. if someone can say which wire goes on top and which on the bottom i bought the plastic adapter but i don't know which wire goes where
nhzruthless818 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 10-07-2011, 04:27 AM
BenzWorld Elite
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: S320 (W220) and Zotye 1.3/Rolls Royce on back order (LOL)
Location: Jiangsu province China
Posts: 48,343
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Check out the colour coding of the wires on the drivers side.

ERIC.

___________________________________________
"I am enclosing two tickets to the first night of my new play; bring a friend, if you have one."
- George Bernard Shaw to Winston Churchill.

"Cannot possibly attend first night, will attend second ... if there is one."
- Winston Churchill, in response.
eric242340 is offline  
#3 (permalink) Old 10-07-2011, 07:36 AM
BenzWorld Elite
 
nhzruthless818's Avatar
 
Date registered: Jun 2008
Vehicle: 1997 S500V
Location: California
Posts: 6,525
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
driver's side has different colors
nhzruthless818 is offline  
#4 (permalink) Old 10-07-2011, 07:48 AM
BenzWorld Elite
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: S320 (W220) and Zotye 1.3/Rolls Royce on back order (LOL)
Location: Jiangsu province China
Posts: 48,343
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Quote:
Originally Posted by nhzruthless818 View Post
driver's side has different colors
OK right, connect them any way you want to start with, its a 50 50 chance you will get it right or wrong, if wrong it will pop the fuse on the gm module located in the module box, you know the coffin shaped box, if you get it right then no probs, either way you only risk a fuse. The GM module has four fuses on top of it I seem to remember and if wrong one will pop and the engine will not start.

ERIC.

___________________________________________
"I am enclosing two tickets to the first night of my new play; bring a friend, if you have one."
- George Bernard Shaw to Winston Churchill.

"Cannot possibly attend first night, will attend second ... if there is one."
- Winston Churchill, in response.
eric242340 is offline  
#5 (permalink) Old 10-07-2011, 10:33 AM
BenzWorld Elite
 
nhzruthless818's Avatar
 
Date registered: Jun 2008
Vehicle: 1997 S500V
Location: California
Posts: 6,525
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
if the fuse was to pop would i notice? because i connected the wires and i don't have a check engine and car seems to be fine
nhzruthless818 is offline  
#6 (permalink) Old 10-07-2011, 02:46 PM
Lifetime Premium Member
 
eddie a's Avatar
 
Date registered: Jul 2008
Vehicle: 84 500 SEL ...94 S420..... 95 S500.... 96 S500
Location: Northbridge Ma
Posts: 1,609
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Lifetime Premium Member
Quote:
Originally Posted by nhzruthless818 View Post
if the fuse was to pop would i notice? because i connected the wires and i don't have a check engine and car seems to be fine
Did you figure it out?
eddie a is offline  
#7 (permalink) Old 10-07-2011, 10:24 PM
BenzWorld Elite
 
nhzruthless818's Avatar
 
Date registered: Jun 2008
Vehicle: 1997 S500V
Location: California
Posts: 6,525
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
i guess i did. no check engine light and no misfires or slow starts. so i am guessing its right
nhzruthless818 is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W140 S-Class


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
camshaft adjuster cgqsm BenzWorld Help 2 09-28-2010 11:58 PM
'07 C280 - Oil leak around Camshaft adjuster and Camshaft Position sensor pcy W203 C-Class 0 07-12-2010 07:40 AM
Camshaft adjuster leaks masterdog R170 SLK Class 4 08-05-2007 10:23 PM
Camshaft Adjuster Magnet SLTriage R129 SL Class 3 06-28-2007 11:30 AM
Anyone had to have camshaft adjuster replaced? HopsanGirl R170 SLK Class 7 12-08-2005 01:53 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome