1995 S600 w140 dead battery - Mercedes-Benz Forum

Go Back   Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W140 S-Class
New User? Register - Forgot Password

BenzWorld.org is the premier Mercedes-Benz Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-16-2011, 12:27 PM   #1 (permalink)
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Feb 2009
Posts: 1
1995 S600 w140 dead battery

Dead battery in boot of s600 v12.
To get in boot to replace or remove to charge battery you will need spare charged battery and jump leads or jump pack.
You need a piece of metal same thickness and width/shape of fuse but 25mm longer making up.
Unlock door with key.
Open bonnet.
Remove fusebox cover.
Remove fuse 17.
Put in made fuse.
Connect live jump lead to made fuse and earth other cable on body somewhere.
Press key fob to unlock central locking.
Open boot.
remove jump leads.
Remove made fuse and replace original fuse.
Charge or replace battery from boot.
pjm1000 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-16-2011, 12:58 PM   #2 (permalink)
BenzWorld Elite
 
MafiaDON's Avatar
 
Date registered: Jan 2011
Vehicle: 2008 C200K - Avantgarde
Location: Johannesburg, South Africa
Posts: 3,312
Interesting trick..

But doesn't the boot just open mechanically with the key?

My boot does, no need for all this trouble. Iv take my PSE pump out completely, and manage to lock and unlock the boot normally..

What would be the point of this?
__________________
MafiaDon

Cars:

2008 MB C200K (W204) Avantgarde - Weekend car

Other various MB's previously owned:

W140 - W210 - W210 Estate - W202 - W203 - W203 Estate - R170 - W211
MafiaDON is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2011, 03:59 PM   #3 (permalink)
BenzWorld Senior Member
 
chuckindetroit's Avatar
 
Date registered: Jun 2003
Vehicle: 1986 560SEL, 1986 560SEL, 1992 500SEL
Location: Motown 313
Posts: 467
Also extremely dangerous, connecting a basically unlimited source of current to your electrical system without any overcurent protection. Can you say "Burnt wiring harness"?
chuckindetroit is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2011, 04:13 PM   #4 (permalink)
BenzWorld Extremist
 
jcvollmuth's Avatar
 
Date registered: Dec 2010
Vehicle: 1995 s500 w140, 2004 s500 w220
Location: Barrington Illinois
Posts: 870
http://www.benzworld.org/forums/w140...ss-urgent.html

just a related thread, could help some people out.
jcvollmuth is offline   Reply With Quote
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W140 S-Class

Bookmarks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
1995 E320 went in limp home mode with dead battery douglasfelliott General Mercedes-Benz 0 11-16-2010 04:24 PM
About to buy a W140 1995 S600 coupe SteinwaySteve W140 S-Class 10 10-06-2010 06:59 PM
1995 S600 Limp Mode After Battery Reset npatel219 W140 S-Class 2 06-04-2010 07:12 AM
W140.076/ 1995 S600 Combination Relay Help techywizz W140 S-Class 0 01-25-2010 07:50 AM
1995 S600 Read the link via W140 section lesrrt For Sale/Wanted/Trade/Giveaway 0 10-18-2007 05:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:35 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.