slow speed on blower (96 S500) - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-08-2010, 03:58 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2007
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
slow speed on blower (96 S500)

hi all, recently the blower started acting up and would not come on then would go off. figured it was the regulator (had similar problem on a friends e-class). i got a regulator of e-bay (fraction of dealers price) and fitted it. blower now works without cutting out but i have no slow setting. With the display set on the first bar the blower runs as if it was on four bars. three bars is now the same as the old one on full speed. is this a faulty (cheap) regulator or is there some way of syncronising the speeds on the display to that of the regulator. any help appriciated.


Brian.....
mooneys500 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 01-08-2010, 04:33 AM
BenzWorld Member
 
klwinkel's Avatar
 
Date registered: Sep 2009
Vehicle: W140 1997 S500
Location: Europe - Netherlands
Posts: 193
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
seems like a faulty regulator, or you did not connect it as it should (but I thing there is no way to do it wrong.)

contact the ebay seller..... he is probably willing to send you another one, they don't like the negative feedback.
klwinkel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W140 S-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    User Tag List

    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    99 E320 ac working yet blower weak/slow??? DominicArnold W210 E-Class 2 07-26-2008 08:36 AM
    Slow Speed Viberations tbarlas W124 E,CE,D,TD Class 10 08-15-2007 10:00 PM
    Slow A/C blower motor? sdiianni W124 E,CE,D,TD Class 2 01-13-2007 04:58 PM
    Heater/AC blower seems slow...sounds bad Benz4Dirt&Sky W163 M-Class 4 11-29-2004 09:21 AM
    slow speed shifting.... 4x4Runner09 R170 SLK-Class 0 12-05-2003 09:36 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome