1989 560-SEL Radio Seems to power,but no Audio - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 09-20-2005, 05:59 PM
BenzWorld Member
 
Jason Lap's Avatar
 
Date registered: Sep 2005
Vehicle: 1986 Mercedes 560SEL
Location: Wallingford,Connecticut
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via MSN to Jason Lap Send a message via Yahoo to Jason Lap
(Thread Starter)
1989 560-SEL Radio Seems to power,but no Audio

1989 560-SEL Radio Seems to power,but no Audio
It seem to work fine but no audio,I thinks its origional,I am afraid to take apart the interior because the car is in mint condition.

Anyone know how to take apart the dash on a 1989 560SEL ?

I will be near my pc,if anyone want to chatt about Mercedes , I will be glad to hear from you .I am always near my PC

Yahoo Account: KB1IGK
MSN Account: nikonls8000@comcast.net

I will add you to my list for live Chatt

Takecare Jason
Attached Images
File Type: jpg 12_1602792_920200585956PM.JPG (36.6 KB, 945 views)

Jason
1986 560SEL
pictures http://community.webshots.com/album/452493168fpzzyq
Jason Lap is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 09-20-2005, 06:28 PM
Premium Member
 
Dr.Grillz's Avatar
 
Date registered: Aug 2002
Vehicle: Mercedes
Location: NA
Posts: 8,202
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Lifetime Premium Member
RE: 1989 560-SEL Radio Seems to power,but no Audio

I would suggest checking out the speakers itself. If they are fine, then my guess is that the factory amps croaked. They are found behind the rear seats.
Dr.Grillz is offline  
#3 (permalink) Old 09-20-2005, 06:51 PM
BenzWorld Elite
 
jhodg5ck's Avatar
 
Date registered: Sep 2002
Vehicle: Depends on the day!
Location: Atlanta, GA (Lilburn)
Posts: 13,270
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to jhodg5ck
RE: 1989 560-SEL Radio Seems to power,but no Audio

did you enter the code? I know your battery was dead...

Jonathan

Blue Ridge Mercedes/AMG East
Jonathan Hodgman
http://www.blueridgemb.com/
Enthusiast Service, Restoration & Tuning.
Authorized RENNtech Dealer & Installer
Follow Us on Facebook!
Located in the Atlanta area
05 E55 Estate
96 S600 Euro
93 300SE
92 500E Euro Track Rat
91 300CE
91 560SEC ECE
91 500SL Euro
91 560SEC 226/271
88 300E AMG
89 560SEC AMG+ SOHC 6.0L
87 Hammer Wagon 6.0L 32V
87 Hammer 6.0L 32V
86 560SEL AMG 6.0L 32V

Mercedes Repair Atlanta
jhodg5ck is offline  
#4 (permalink) Old 09-20-2005, 06:52 PM
BenzWorld Elite
 
jhodg5ck's Avatar
 
Date registered: Sep 2002
Vehicle: Depends on the day!
Location: Atlanta, GA (Lilburn)
Posts: 13,270
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to jhodg5ck
RE: 1989 560-SEL Radio Seems to power,but no Audio

did you enter the code? I know your battery was dead...

Jonathan

Blue Ridge Mercedes/AMG East
Jonathan Hodgman
http://www.blueridgemb.com/
Enthusiast Service, Restoration & Tuning.
Authorized RENNtech Dealer & Installer
Follow Us on Facebook!
Located in the Atlanta area
05 E55 Estate
96 S600 Euro
93 300SE
92 500E Euro Track Rat
91 300CE
91 560SEC ECE
91 500SL Euro
91 560SEC 226/271
88 300E AMG
89 560SEC AMG+ SOHC 6.0L
87 Hammer Wagon 6.0L 32V
87 Hammer 6.0L 32V
86 560SEL AMG 6.0L 32V

Mercedes Repair Atlanta
jhodg5ck is offline  
#5 (permalink) Old 09-20-2005, 07:00 PM
BenzWorld Elite
 
MBL87560SEC's Avatar
 
Date registered: Jul 2004
Vehicle: 1987 560SEC Now 130K mi.
Location: Boston, MA area
Posts: 2,074
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
RE: 1989 560-SEL Radio Seems to power,but no Audio

Another idea for consideration if the radio operation seems normal.. for instance if the frequency registers on the readout rather than just a line of dashes ( - - - - - - - - ) would be power to the amps..

Good Luck, MBL

Attached Images
File Type: jpg 12_1602887_9202005100111PM.jpg (50.5 KB, 226 views)
MBL87560SEC is offline  
#6 (permalink) Old 09-20-2005, 10:02 PM
BenzWorld Senior Member
 
Date registered: Jun 2005
Vehicle: 300se, 560sel
Location: Atlanta, GA
Posts: 485
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to RakNaks
RE: 1989 560-SEL Radio Seems to power,but no Audio

Hey Jason we have the exact same car!!!

Well times have changed. I don't expect to take my car to any concousre meet, so I decided to change it. You can remove the unit and install a CD/MP3 player. You can also have a head unit that plays XM radio. This is a very easy procedure and most din chassis radios fit perfectly inside.

To remove the radio requires you to remove the ash tray inside the chrome piece. Inside you will find two phillps screws take them out and be careful not to drop them! Give the frame of the ash tray a tug outword. Then disconnect the 12v to the cigarette lighter. Now reach under the radio and try to give it a push and she should pop out.


By the time you take to find a used amp and install it you can have your "new" player installed free at most audio stores.
RakNaks is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome