Warm start problem - Mercedes-Benz Forum

Go Back   Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W124 E,CE,D,TD Class
New User? Register - Forgot Password

BenzWorld.org is the premier Mercedes-Benz Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2013, 08:54 PM   #1 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
mehran_mo's Avatar
 
Date registered: Jan 2013
Posts: 39
Warm start problem

Hi friends,

I have problem with warm start

In the morning when the engine is cold everything is ===> OK
when the engine is hot ( normal temp ) everything is ===> OK

BUT when i turn off the car and waiting for 30min or 1hour I have problem with engine runnig ===> it need so much starting. I should keep the start so much to runing the engine


Any friends can Guide me in this matter?

Tnx
mehran_mo is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-07-2013, 09:01 PM   #2 (permalink)
BenzWorld Senior Member
 
semis1's Avatar
 
Date registered: Oct 2010
Vehicle: '91 C124 300CE, '06 W164 ML500, '00 BMW MCOUPE, '65 COBRA REPL.
Location: SoCal, O.C.
Posts: 542
Sorry we can not.
We need info on your car. Brand, engine, year, transmission, color, tire pressure, tint or no tint...you get the idea.
__________________
SAM


semis1 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2013, 09:28 PM   #3 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
mehran_mo's Avatar
 
Date registered: Jan 2013
Posts: 39
My car is. 124 year :1989

Manual transsmition,

Engine 102.982/963(E23/29)
mehran_mo is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2013, 09:51 PM   #4 (permalink)
BenzWorld Elite
 
lowesguy's Avatar
 
Date registered: Feb 2011
Vehicle: 91 500SL ,90 300SE, 91 300E sold , 92 300E ,02 Kia Sedona starship cruiser
Location: Temecula Ca
Posts: 5,104
I went thru this problem and many here have also, mine was fuel injectors not holding system pressure and leaking onto the pistons causing warm start stumbling then recovering 10-20 seconds and run great,other parts can go bad to,I replaced a lot that were still good,do a fuel pressure test at fuel distributor for a start before you spend $400-500 in parts like me,search warm start here,lots of threads.luck!
__________________
John
lowesguy is online now   Reply With Quote
Old 01-07-2013, 10:47 PM   #5 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
mehran_mo's Avatar
 
Date registered: Jan 2013
Posts: 39
Thank you so much

I was mechanic for 3 years but didn't work on mercedes so i guess that the problem is petrol vapor and i was suspected on injection system

Now i search more on forum!!
mehran_mo is offline   Reply With Quote
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W124 E,CE,D,TD Class

Bookmarks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 02:08 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.