broken radiator... - Page 3 - Mercedes-Benz Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#21 (permalink) Old 11-05-2012, 10:09 PM
BenzWorld Veteran
 
Date registered: Dec 2007
Vehicle: '99 W210 E240, '96 W202 C180, '96 W202 C200.
Location: Melbourne Australia GMT+10
Posts: 620
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by hpwan2 View Post
hey, thanks a lot for that! am looking forward to hear from ya, and enjoy the nice warm weather and Melbourne Cup Day.

Sorry, Cloudy, humid and raining

Mechanic in Geelong : The mechanic is called Bob Sell Automotive - 0352217508 he is in Victoria st South Geelong It runs off Fyans st.
Ivanerrol is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#22 (permalink) Old 11-06-2012, 06:09 PM
BenzWorld Member
 
hpwan2's Avatar
 
Date registered: Dec 2009
Vehicle: 88 W124 300e, M103
Location: Geelong, VIC, Australia
Posts: 241
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via MSN to hpwan2
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by Ivanerrol View Post
If the temp gauge sat as you have indicated then the engine, head gasket and head should be O.K.

The exact same thing happened to my 260e.

$500+ seems a little extreme. I'll get a price for you tomorrow in Melbourne.

Don't bother trying to ring the RACV to check out an old Mercedes - or any old Euro car for that matter - They haven't a clue - probably more destructive advice than reality. The only thing they are good for is to organise a tow to the shop or home.

There is a really good independent Mercedes guy in Geelong. Knows the old Benz's really well. I'll try and dig up his name.

You can't recondition one of these radiators. There a plastic bits, aluminum bits and other bits that can never be repaired and put together properly. The broken off neck can never be repaired so as to give you piece of mind. - It's a gamble.
I rang Natrad Geelong just now and their price is $480... still sounds expensive but cheaper than what MB spares quoted in Canberra. I guess they increased the price recently? but anyway, I am going to take it and put it in my car maybe this weekend. btw, since i disconnected the radiator and lost some trans fluid (not much though, i guess less than half can of beer), do i need to top up some power steering fluid? -- my original plan was to change it this Saturday at my friend/mechanic's place in Clayton...
hpwan2 is offline  
#23 (permalink) Old 11-07-2012, 03:58 AM
Lifetime Premium Member
 
Jayare's Avatar
 
Date registered: Jun 2005
Vehicle: 86 190E 2.3L 16V, 93 400E, 95 320TE, 98 S500
Location: Seminole, FL
Posts: 7,687
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Lifetime Premium Member
Top off the transmission fluid...not power steering fluid
Jayare is offline  
#24 (permalink) Old 11-07-2012, 02:26 PM
BenzWorld Member
 
hpwan2's Avatar
 
Date registered: Dec 2009
Vehicle: 88 W124 300e, M103
Location: Geelong, VIC, Australia
Posts: 241
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via MSN to hpwan2
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by Jayare View Post
Top off the transmission fluid...not power steering fluid
K. i will probably not top off anything as the trans fluid lost was quite small: 50ml on floor and some in the old radiator?
will get the transmission fluid replaced this Saturday as they are just over 60k km old.
hpwan2 is offline  
#25 (permalink) Old 11-08-2012, 01:19 AM
BenzWorld Member
 
hpwan2's Avatar
 
Date registered: Dec 2009
Vehicle: 88 W124 300e, M103
Location: Geelong, VIC, Australia
Posts: 241
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via MSN to hpwan2
(Thread Starter)
some updates:

picked up the behr radiator from the local radiator guy. put it in the car myself with 2 screw drivers and one spanner

top up coolant and started the engine for 10 min, check leaks (there is one...), tightened the leaking pipe. tested again, all good.

check trans fluid, the mark is not very clear but it covers the upper limit of the stick when warm...
i drove it around a bit and the transmission feels a little bit strange (or could be because i was wearing steel-toe boots and press the paddle differently?) any idea?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2.JPG
Views:	46
Size:	57.2 KB
ID:	477898   Click image for larger version

Name:	3.JPG
Views:	50
Size:	39.7 KB
ID:	477899   Click image for larger version

Name:	4.JPG
Views:	51
Size:	64.9 KB
ID:	477900   Click image for larger version

Name:	22.JPG
Views:	62
Size:	51.6 KB
ID:	477901   Click image for larger version

Name:	33.JPG
Views:	54
Size:	48.0 KB
ID:	477902  

hpwan2 is offline  
#26 (permalink) Old 11-08-2012, 02:04 AM
BenzWorld Veteran
 
Date registered: Dec 2007
Vehicle: '99 W210 E240, '96 W202 C180, '96 W202 C200.
Location: Melbourne Australia GMT+10
Posts: 620
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hope you used proper coolant and not green stuff.

Did you "burp" the system to get all the air out?

Don't you feel frustrated that such a small amount of damage can render a very expensive piece of kit useless?
Ivanerrol is offline  
#27 (permalink) Old 11-08-2012, 02:31 AM
BenzWorld Member
 
hpwan2's Avatar
 
Date registered: Dec 2009
Vehicle: 88 W124 300e, M103
Location: Geelong, VIC, Australia
Posts: 241
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via MSN to hpwan2
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by Ivanerrol View Post
Hope you used proper coolant and not green stuff.

Did you "burp" the system to get all the air out?

Don't you feel frustrated that such a small amount of damage can render a very expensive piece of kit useless?
yeah,, Merc coolant from local dealer (soooo expensive... $30 per 1.5 ltr, while my mechanic charge me half the price for BMW coolant which is i believe the same thing)

and ouch,, i didn't burp the car but i did top up the coolant/water several time when i saw the water level dropped at the begining (the total estimated amount of water plus coolant is about 7 ltrs plus the fresh water left in the engine after i flush it) so i guess it should be ok :P
hpwan2 is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W124 E,CE,D,TD Class


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome