Turn Signals Stopped Working - Mercedes-Benz Forum

Go Back   Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class
New User? Register - Forgot Password

BenzWorld.org is the premier Mercedes-Benz Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Like Tree3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2010, 06:43 AM   #1 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jan 2010
Vehicle: 1982 Mercedes Benz 300D Turbo Diesel
Location: Space Coast, FL
Posts: 6
Turn Signals Stopped Working

So, I am a new owner of a 1982 300D Turbo. I hace no mechanical bone in my body, but this forum has been a great help so far in diagnosing the problems I bought with the car, i.e., fuel gauge does not work, nor does the tachometer.

But the other my turn signals stopped working. The weird thing is the parking lights still work, so it is not a bulb issue. All the functions on the little black thing located on the steering column seem to work like the regualar beams and high beams.

Does anyone have an idea of where to start diagnosing the problem?

--Scott
__________________
********************
* Scott in Florida *
* *
* 1982 300D Turbo Diesel *
* VIN AB33A6CB012035 *
* *
*********************
Please remember that I have
NO mechanical bone in my body.
Illicitinc is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-03-2010, 07:15 AM   #2 (permalink)
BenzWorld Elite
 
Rmac58's Avatar
 
Date registered: Nov 2007
Vehicle: '83 300SD-daily driver '84 300CD-weekend car
Location: central Va
Posts: 9,023
Do your flashers work?
If not sounds like you need a new relay, close behind the flasher switch.
__________________
'83 SD-daily driver
'84 CD-weekender!
Rmac58 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 07:16 AM   #3 (permalink)
BenzWorld Member
 
drizzy's Avatar
 
Date registered: Oct 2009
Vehicle: Daily Drive 82 240D 4 speed
Location: Central Mass.
Posts: 291
fuse. for whatever reason, those crazy german electricians found it to be a good idea to put random things together on different fuses. a low beam with a window, the high beam with hazards. i would replace which ever fuse it is for the turn signals.

fuse box is a small cover held on with two nobs, on the drivers side right up against the fire wall. could make for a really easy fix. (or it could be like high beam on my passenger side and keep blowing out... erg.)
__________________
"it's more fun to drive a slow car fast then a fast car slow"

1982 240d - DD
1985 300D - pickin and stripping away
1987 300TD - poor beaten work truck
drizzy is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 07:29 AM   #4 (permalink)
BenzWorld Elite
 
Date registered: Jan 2004
Vehicle: 1959 220S cabriolet, 1983 240D original owner, 1999 E300 turbo diesel, 1988 560SL, 2003 SLK320
Location: Ocean Isle Beach, NC
Posts: 3,231
It is not uncommon for the flasher switch on the console to get positioned between on and off. Exercising that switch a couple of times and making sure it is in the off position will often fix it.
__________________
Len
'59 220S Cabriolet
'83 240D original owner 350,000 miles
'88 560SL 41,000 miles being parted out - https://sites.google.com/site/mercedesstuff/home
'99 E300 turbo 182,000 miles
'03 SLK320 29,000 miles
sokoloff is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 07:29 AM   #5 (permalink)
BenzWorld Senior Member
 
Date registered: Jul 2008
Vehicle: 1985 300td, 1983 Datsun Maxima Diesel
Location: Houston Texas
Posts: 513
Quote:
Originally Posted by Illicitinc View Post
So, I am a new owner of a 1982 300D Turbo. I hace no mechanical bone in my body, but this forum has been a great help so far in diagnosing the problems I bought with the car, i.e., fuel gauge does not work, nor does the tachometer.

But the other my turn signals stopped working. The weird thing is the parking lights still work, so it is not a bulb issue. All the functions on the little black thing located on the steering column seem to work like the regualar beams and high beams.

Does anyone have an idea of where to start diagnosing the problem?

--Scott
Hi
If your car is like my 1985 300td, the turn signals depend on the red flasher in the center console to work. If the flashers are working - sometimes just turning them on and off a few times will make the turn signals start working again. If the flashers are not working you can can take the flasher switch out - take it apart and clean it (Mercedes switches are great about this) - or just buy another for around $20.
Good Luck,
Joseph
jkubica is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 08:05 AM   #6 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jan 2010
Vehicle: 1982 Mercedes Benz 300D Turbo Diesel
Location: Space Coast, FL
Posts: 6
Ya, that red button for the hazards does not work either.

So ya'lls solution in no particular order is:

1. Take the red button out and clean it.
2. Check the fuse box under the hood
3. Relay

Now if 1 & 2 do not work, where do I find the relay on the car?

By the way, I really f*%$ing love this car. I also have a 2003 GMC Sonoma, and since I got my Benz, that poor thing has been sitting idle. But I get 400 miles per tank of fuel with the Benz as the Sonoma I only get 305. They both have the same size fuel tank.....WooHooo
Illicitinc is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 11:13 AM   #7 (permalink)
BenzWorld Elite
 
Rmac58's Avatar
 
Date registered: Nov 2007
Vehicle: '83 300SD-daily driver '84 300CD-weekend car
Location: central Va
Posts: 9,023
The relay should be in close proximity to the red switch in the center console.
Attached Thumbnails
Turn Signals Stopped Working-center-console-001.jpg   Turn Signals Stopped Working-center-console-002.jpg   Turn Signals Stopped Working-center-console-003.jpg  
Rmac58 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 12:26 PM   #8 (permalink)
BenzWorld Elite
 
mike-81-240d's Avatar
 
Date registered: Feb 2009
Vehicle: 123.193
Location: Bay Area, CA
Posts: 2,694
Send a message via MSN to mike-81-240d Send a message via Yahoo to mike-81-240d
Almost certain it's the relay, if even the 4 ways don't work.
__________________

Yes it's lowered, no it doesn't ride bad.
mike-81-240d is online now   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 04:10 PM   #9 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jan 2010
Vehicle: 1982 Mercedes Benz 300D Turbo Diesel
Location: Space Coast, FL
Posts: 6
HOLY RED BUTTONS BAT MAN!!! I left work around 5:30, let the "Tank" warm up for a minute, rocked the little red button a couple of times, and BLAM!! My turn signal worked!

Ya'll are the best virtual auto-mech's a friend could have.

I think I will go ahead and remove the little red button and clean it as mentioned in a prior post. The hazards do not work, so maybe it is the red button.

Since the passenger side windows do not work either, maybe I will begin trouble shooting those too from the switch.

Thanks again,

Scott
Illicitinc is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2010, 12:33 AM   #10 (permalink)
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Mar 2010
Location: Riverside,CAlifornia
Posts: 17
I have the same problem, but my relay is completely missing.. no luck at salvage yards and dealer is way over priced.. where did you guys find parts?
DieselJenn is offline   Reply With Quote
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class

Bookmarks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
'84 300TD turn signals stopped working morav W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 2 04-10-2008 02:03 PM
Turn signals stopped working???? 123Guy W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 14 07-12-2007 10:29 PM
300SD Turn Signals Stopped Working redheadeight W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 7 12-18-2006 07:16 PM
Help please-turn signals stopped working today Keith(UK) R170 SLK Class 1 12-14-2001 03:13 PM
Turn signals stopped flashing! Any ideas why? Thx Derek - Vancouver R170 SLK Class 15 10-16-2001 02:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:07 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.