Glow Plug/Light Question '81 300D - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 10-09-2004, 01:34 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jun 2003
Vehicle: Mercedes 300D
Location: San Francisco
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Glow Plug/Light Question '81 300D

Since it's the weekend, I thought I'd post this and see if anyone has ideas...this way I can be proactive with my mechanic once the week begins.

Here's the situation:
I noticed a few weeks ago the glow plug light lit up while I was driving. It lasted about 7-15 seconds. Then, one day last week, the car was very difficult to start and the light stayed on for about 15 seconds...normally it goes out after about 3-5 seconds. I turned the key several times to preheat and just kept on it until it finally started. This morning, the same thing happened. So, I preheated about 10 times until the engine turned over. Also, each time I preheated, the light remained on longer than normal. Does this sound like the glow plugs just needing to be replaced? Thanks in advance!
Joey is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 10-09-2004, 01:48 PM
BenzWorld Member
 
Date registered: Jun 2004
Vehicle: 1980 300D
Posts: 309
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
RE: Glow Plug/Light Question '81 300D

If the glow plug light flashes it usually means one glow plug is shot. If the light stays on you may have more than one plug down. The glow plugs don't cost much but replacement will try your patience a bit - easy access is not in the MB dictionary. Be sure to ream the pre-chambers before installing new glow plugs - failure to do so will hasten demise of new plugs
DOUGLAS MARTIN is offline  
#3 (permalink) Old 10-09-2004, 02:32 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jun 2003
Vehicle: Mercedes 300D
Location: San Francisco
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
RE: Glow Plug/Light Question '81 300D

Thanks! I looked through the archives and kept coming up with plug relay issues, which I didn't think this was. Anyway, while I was driving, I believe the light flashed a bit, but then went out and never came back on while driving. The only time it has remained on for any length of time was upon starting last week and then again this morning. I will look into buying new plugs and will still probably take it in to have them replaced...I wouldn't trust my technical abilities to it.
Joey is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome