1974 240D starting issues when warm - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-16-2016, 07:42 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Apr 2016
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
1974 240D starting issues when warm

Essentially as a graduation gift my parents decided to take my car to a mechanic as it did not run. So I said okay sweet sounds good. Later they got the car fired up, had 3 bad glow plugs and it presented a loud knocking noise as the mechanic explained. (The person who had the car before me said the injectors were messed up wlen I dropped off the car) so I told him it was most likely an injector knock. (He's sending them out to get tested) However after messing with the car more he told me that it doesnt want to start once the car gets up to proper temperature and has to cool back down before starting again. What could that be caused by?
Thelargechic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-17-2016, 05:59 AM
BenzWorld Elite
 
rumb's Avatar
 
Date registered: Oct 2012
Vehicle: 1968 250S, 1991 300se, 1998 SL500, 2x 1977 450SEL 6.9. Past MB's; 300SD, 300E, 300TE, 190E, ML420
Location: Colorado
Posts: 2,348
Mentioned: 5 Post(s)
Quoted: 425 Post(s)
Garage
Check for collapsing fuel lines and dirty filters.
rumb is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-19-2016, 06:38 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2013
Vehicle: 1973 Model 115
Location: Pennsylvania
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
I'd compression test it.

My 1973 220d wouldn't start when warm and it had 312,200 miles on it when I rebuilt the engine. That fixed the problem. When I took the head off the engine, the pistons wiggled around in the cylinders. Before re-building the engine, it also used a quart of oil every 50 miles.

Best Regards,

Brian
reifsnyderb is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 06-10-2016, 06:06 PM
BenzWorld Elite
 
Govert70227's Avatar
 
Date registered: Oct 2009
Vehicle: 2000 VW Golf Variant
Location: Leiden, Netherlands
Posts: 2,952
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
Did it have a recent valve adjustment?
Govert70227 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > Vintage Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome