1973 280c - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 05-17-2014, 10:39 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: May 2014
Vehicle: 1973 280c
Location: Jamestown, NY
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Post 1973 280c

Bought this beauty out of a guys heated garage where it had been sitting waiting for me since 1981 when the original owner took her off the road. So far I have changed the fuel, rebuilt the carb, put on new tires, electronic ignition, hoses, spark plugs, wires, and a few other odds and ends. She starts and runs fine now but seems a bit shaky. She wont however stay driving. After hitting the road after a very short time (less than a mile) pushing on the gas pedal makes the car sputter and stall out. It will start right back up and then not move at all with the same problem again. Any insight? I'm going crazy trying to figure out this problem as summer has finally arrived.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	engine.jpg
Views:	163
Size:	40.7 KB
ID:	948305   Click image for larger version

Name:	front.jpg
Views:	92
Size:	35.9 KB
ID:	948313   Click image for larger version

Name:	side 2.jpg
Views:	187
Size:	38.6 KB
ID:	948321   Click image for larger version

Name:	side 1.jpg
Views:	119
Size:	42.6 KB
ID:	948329   Click image for larger version

Name:	front seats.jpg
Views:	79
Size:	27.0 KB
ID:	948337  

73Benz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 05-17-2014, 11:47 AM
BenzWorld Extremist
 
NorCalSL's Avatar
 
Date registered: Jun 2007
Vehicle: '70 280S-'73 450SLC-'81 380SL-'84 500SEC Euro-'92 300SL24-'95 E320
Location: Northcoast of Ca in Eureka
Posts: 985
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 22 Post(s)
Perhaps the gas tank has rust that is being sucked up into the fuel pump and/or fule filter causing a blockage sufficient enough to stop the flow of fuel. Engine stops, junk settles, car restarts and junk gets sucked up again. I went through this with a '53 Packard I used to own. Car would just quit on the hiway with no waring.
dws


1973 Mercedes 450SLC (PineGreen/MahoganyLeather)
1981 Mercedes 380SL FORSALE (LtIvory/PalominoMBTex)
1984 Mercedes 500SEC Euro (040Black/BlackLeather)
1992 Mercedes 300SL-24 Signal Red/Black Leather
NorCalSL is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 05-17-2014, 12:59 PM
BenzWorld Member
 
Date registered: Jun 2010
Vehicle: 1966 MB 200; Porsche 914 (6); Porsche 914 (Chev 350); 36 ford
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 348
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 18 Post(s)
Does sound like a fuel delivery problem. I would check fuel filter and fuel pump.

-- brett
bfrymire is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 05-17-2014, 04:00 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2012
Vehicle: 1973 280se 4.5
Location: north florida
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Ben280 here. I shouldn't even say anything because, I have A 73 W108 with the M117,4.5. But! when I first got my car, I had what sounds like the same problem. First I put on a new mane filter.( Not that), So I cleaned the tank and put in a new screen filter. Ok(not that), so then I took off the fuel pump, that looked new. And in the top of that pump was a cone shaped inline screen that was so fine nothing! was ever going to get to the mane filter. It was full/packed with dust so fine, that I (think!) it was meant to go too the mane filter. Took that out Bata,bing three years later no more problems. Good luck ! PS your car looks sweet. Benjamin280 out.
benjamin280 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 05-17-2014, 04:23 PM
Premium Member
 
Date registered: Nov 2012
Posts: 1,241
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 59 Post(s)
Premium Member
at the front of carb , there is a float chamber vent hose[ large ] , disconnected and see if this will solve your problem . what was done to the carb ????
agillot is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > Vintage Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome