77 280SE will idle but no throttle.. - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-12-2012, 06:10 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Sep 2012
Vehicle: 1977 280se
Location: Perth Australia
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Question 77 280SE will idle but no throttle..

Hi every1,

I am new to this site but have heard really good reviews about it.

I have a 77 280SE in mint condition well i thought it was in mint condition unitil 2 days ago. I have had the car for 6 yrs and havent really driven it much but every time i did it would start up first time and run perfectly.
2 days ago took car to petrol station to fill up, started perfectly run awesome then all of a sudden it stated to miss and cough then i had no throttle and then the car stopped. I tried to start it again then nothing 5 mins later it started and idled perfect but no throttle push the gas pedal and it conked out. Towed it home. half hr later car started perfect and would rev and drove perfectly. 15 mins later wont even start it tried but wont kick over.

Spoke to few people though it could be fuel pump, but it has 80pounds of pressure, injectors are clean, injector pump is working, fuel filter clean. checked fuel lines, released 1 line and had to get at least 1 ltr of fuel in 30secs got that, was told to take the warm up regulator off and replace did that no change.

unsure of where to go and what to look for now. It is urgent i have a guy that wants to purchase car once the problem is fixed... PLEASE help...

thanks keri
kezza7 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 09-12-2012, 08:26 AM
BenzWorld Member
kdjones99's Avatar
Date registered: Jul 2010
Vehicle: 1967 250SE (W108)
Location: Michigan
Posts: 105
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
Just a thought, but since the problem started after getting gas, could there have been water in it? Did you notice any water in the fuel filter?
I've had that happen at a station before.
kdjones99 is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > Vintage Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome