59' 190D prime issue - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 11-16-2009, 08:49 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: May 2009
Vehicle: 62' Unimog, stretched and caged.
Location: Paradise, CA
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
59' 190D prime issue

Hello, I recently pulled the original diesel engine to put it in a kid sized offroad buggy project. (SBC 350 to go into the 190D body) The little diesel ran good prior to pulling it last week. Today after re-plumbing everything up and replacing all old crusty fuel lines, I attempted to prime the system. I pumped that dang pump at least 200 times. I could only see a small amount of fuel rise up into the clear filter. Once I stopped the fuel would drop right back into the tank. Also, should there be any resistance in pumping because there was NONE. Super easy the whole time. Yes I opened the valve on top of the filter.

Another question I have is would a new inline 12V fuel pump (self priming)work in the system instead of the old style hand pump, and if so, would I need to remove the original pump?

Thanks for any help

1993 Jeep Wrangler with 404 axles
1962 Mercedes Unimog 404
MogDogg is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > Vintage Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    1984 2.2L 190D Cruise Control Issue freddyx W201 190-Class 2 11-25-2008 10:57 PM
    190d "85" auto shift issue gymi Vintage Mercedes-Benz 0 10-05-2007 05:28 AM
    300sd IP won't prime? proudhon W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 2 07-01-2006 04:36 PM
    Past her prime Botnst Off-Topic 4 04-17-2006 02:17 PM
    some prime cuts djugurba Off-Topic 2 10-28-2004 02:46 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome