Heater not blowing hot, where do I start? - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 10-22-2009, 07:59 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2006
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Heater not blowing hot, where do I start?

Hello all, I have a 79 450SL. The heater is not blowing hot. Just looking for idea's what I can check by myself before having to bring it somewhere. Thanks
scrowba is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 10-27-2009, 03:37 AM
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Oct 2009
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Have you looked at the heater fan? Its located under the glovebox in front. If it is not turning, you might not get any hot air blowed out...
shad0w is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 10-27-2009, 07:24 PM
Administratoris Emeritus
 
GeeS's Avatar
 
Date registered: Aug 2002
Vehicle: 2021 SL770
Location: Fountain Hills, AZ
Posts: 44,925
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 596 Post(s)
Does it get a little warm after a time or nothing?
Do you get heat if you have it set to Defrost?

"If spending money you don't have is the height of stupidity, borrowing money to give it away is the height of insanity." -- anon
GeeS is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 10-28-2009, 10:28 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: May 2008
Vehicle: w116 450sel hearse
Location: Germany
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
have you checked cool water?
Gitz is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 10-31-2009, 08:02 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2006
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
The blower seams to blow fine. GermanStar, it does not heat up at all even when the defroster is turned on? What is cool water?
scrowba is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 10-31-2009, 09:40 AM
Administratoris Emeritus
 
GeeS's Avatar
 
Date registered: Aug 2002
Vehicle: 2021 SL770
Location: Fountain Hills, AZ
Posts: 44,925
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 596 Post(s)
You probably have a bad servo, the big black thing under the hood with four hoses going to it. That is your heater control valve, and if working properly, you should be able to hear it as the system is switched from AC to heat. Servos fail frequently and are rather costly.

"If spending money you don't have is the height of stupidity, borrowing money to give it away is the height of insanity." -- anon
GeeS is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 10-31-2009, 11:57 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: May 2008
Vehicle: w116 450sel hearse
Location: Germany
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
sry, my English has gotten a bit rusty, been living abroad to long.

Have u checked if there is enough water in the radiator? It´s only an idiot check, but still worth looking at, before you look at anything else.

Other than that? Does anyone else know if the Sl also has the little pink coloured vacum pump on the Board wall for the heating? like w116 does?
Gitz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > Vintage Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    heater always blowing hot wayner118 V-Class 8 10-30-2013 03:28 AM
    300D Heater stopped blowing hot homeslice0229 W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 1 12-28-2007 11:04 AM
    E320 AC was blowing hot, now quit blowing DavidCohen W210 E-Class 11 08-22-2007 02:00 PM
    ac blowing hot air on the side vents?!? HELP, its hot out here.. DCBreed W140 S-Class 6 06-19-2007 12:18 PM
    Scorching hot air blowing; but heater not on!! ronpelham W201 190-Class 7 09-07-2006 05:56 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome