MFI questions for 300SE - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-20-2008, 06:24 PM Thread Starter
BenzWorld Member
Date registered: Jul 2007
Location: Newbury Park, CA
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
MFI questions for 300SE

I got my car running again this weekend. Plugs were wet. I verified spark from the coil, spark from each plug wire, removed cold start valve cleaned and reinstalled, checked the solinoid for CSV got engine started but it is not running on all six.

Can I remove the injectors and clean? Pump was replaced with a running pump, but I am not sure it is even the right pump.

Thanks for all your responses.


1965 300SE needs everything.
jim dorociak is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 01-20-2008, 09:25 PM
BenzWorld Elite
wbain's Avatar
Date registered: Dec 2003
Vehicle: 1965 220S, 1999 Volvo V70 (wagon), 2006 Ford Crown Vic Police Interceptor, 72 350SL 4 Speed
Location: Near Manassas Va.
Posts: 1,830
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
The 300SE, what year and model, W112 or W111 CP/CV, must use the correct pump. If the engine is the M189, 3.0 all Al six, get the pump type and post it. Check 300SE_Main_Page_1 as well, click on production changes, engine then fuel injection pump, for a list of injection pumps. The early ones used a 2 plunger pump, the later ones a 6 plunger pump.

More INFO and some pics please.

Near Manassas Va. '65 220S, 2006 Ford Crown Victoria Police Interceptor, '99 Volvo V70, '72 350SL 4 speed

Not part of the in-crowd since 1952. It's BRAKES not breaks. You break a bone, use brakes to stop your car. /rant
wbain is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > Vintage Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    My first 300SE - some thoughts and questions philthompson W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 4 01-16-2007 10:20 AM
    Questions from a 300SE Newbie Ted_J W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 3 09-01-2006 03:44 PM
    Newbie, transmission questions on my 86 300SE Carolina28 W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 2 03-02-2006 08:02 AM
    Specification MFI sensor and relays W111 1963 220SE MercedesOtto Vintage Mercedes-Benz 0 01-17-2006 11:07 AM
    Bosch MFI pump....what is it worth? fokoracer Vintage Mercedes-Benz 1 12-25-2005 06:24 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome