240D Ignition Problem - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 02-10-2007, 08:20 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: Jan 2007
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
240D Ignition Problem

Just updated the glow plugs in my 1975 240D to the Bosch Duraterm pencil style. While it came with a new relay I opted not to install it as the instructions pretty much sucked and it's only for the post glow which I don't really need. I just wired the plugs in parallel and removed the ground strap on the number one plug as the new ones get their ground from the block. Unfortunately now I seem to have some starting problems. Sometimes the car will start right up but more often than not I pull the starter knob on the dash and nothing happens. The battery is new and has a full charge and I've checked all the ground points. Anybody have an idea of what could be wrong? Maybe a short somewhere? Any trouble areas to look for in particular?


Update: Problem fixed, must have created a short while inadvertently moving things during the glow plug install. Found a short going to the starter solenoid... duh...

Last edited by jfields; 02-11-2007 at 12:35 PM.
jfields is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 02-15-2007, 12:02 AM
BenzWorld Junior Member
Date registered: Nov 2006
Vehicle: 1976 300d @460k
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
would you want to part with the spare fast glow relay. i am having trouble finding one for the "updated" glow plug style?
otm646 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-18-2007, 04:30 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: Jan 2007
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
It's yours for the taking just tell me where to ship it.
jfields is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > Vintage Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    ignition problem??? 1 BAD BURB W210 E50 AMG, E55 AMG 2 01-17-2007 07:38 AM
    I have a problem-Ignition 5410yc General Mercedes-Benz 2 11-05-2006 12:18 AM
    ignition problem skyy W201 190-Class 0 05-23-2004 07:28 PM
    240D ignition switch wiring toby W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 1 05-10-2004 03:04 PM
    ignition problem Alan G-Class 3 04-03-2002 01:15 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome