High engine idle RPM - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 10-18-2006, 07:42 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Sep 2006
Vehicle: 1973 280SE 4.5
Location: Phoenix, Az.
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
High engine idle RPM

Initiall I wanted to check and see if I could trouble shoot a high engine RPM, now the car will not start.

I started the Benz, backed it out of the garage and parked it in the driveway. At that time I checked the connection to the electrical connector in front of the air cleaner and reinstalled it. I then did the same to the electrical connector (it has two wires black & red) next to the tower (behind the distributor). They were both loose, easy to remove but were not apart of a plug so to speak. I reinstall them the same way I removed them. I then tried to start the car and it would not start. I usually get the sound of a relay for about three seconds, now nothing. I pushed the car back into the garage for the night. Now I really need some help.

Last edited by goodguy2; 10-18-2006 at 07:45 PM.
goodguy2 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 10-19-2006, 04:48 PM
BenzWorld Senior Member
Date registered: Jun 2006
Vehicle: 1981 300CD, 1973 280C
Location: California
Posts: 448
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Please fill out your profile so we know the year type model and engine. Thanks
carnut1 is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > Vintage Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    squeal & high rpm at idle on cold start RichRocky R170 SLK-Class 3 11-04-2006 11:18 PM
    IDLE got high RPM panjap W202 C-Class 3 09-29-2006 11:42 PM
    Rough Idle and engine hesitation/misfiring at high rpm slingerone2002 W124 E,CE,D,TD Class 5 11-18-2005 07:32 AM
    check engine light, unusual high rpm at idle cabby850 W210 E-Class 2 09-28-2005 09:32 AM
    engine misfire at high rpm and load brian/ont W163 M-Class 4 01-10-2004 02:52 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome