vito mk1 cdi wont start sometimes?? - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 03-17-2011, 01:03 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Sep 2010
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
vito mk1 cdi wont start sometimes??

ive got a 2002 108 cdi ,this has been going on a while now and just lived with it but now its got really bad and have to bump start it sometimes to get it running other times you just put the key in and get dash lights but doesnt turn over till a few times of flicking the key,im thinking just replace the starter motor? but has any one come across this before? thanks in advance
SMITHY MX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 03-18-2011, 01:01 AM
BenzWorld Member
 
jonny rash's Avatar
 
Date registered: May 2009
Vehicle: 2000 Vito 110CDI (never should have sold it), Current project 1999 V220 Ambient
Location: Honiton, Devon
Posts: 373
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
It could be as simple as a corroded or loose terminal on the starter motor but it sounds to me like a faulty solenoid.

Does it only start immediately after you have switched it off? If that is the case then it could be your battery at fault
jonny rash is offline  
#3 (permalink) Old 03-18-2011, 10:06 AM
BenzWorld Member
 
Date registered: Jan 2005
Posts: 142
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I've had this problem too. Only happens on very cold or damp mornings. i've changed the starter motor, the original one was sluggish, still did it. I noticed if i held the key in the crank position for up to 10 seconds it would start to crank.
I changed the ignition barrel & lead & the starter lead from the battery as the terminal was corroded.
Still does it. Checked the wiring diagram & found there is a relay (which is listed against my van's VIN number) between the ECM & the starter circuit to stop the starter engaging when the engine is running.
Can't find this relay anywhere.....
Ugly
ugly is offline  
#4 (permalink) Old 03-19-2011, 11:22 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Sep 2010
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
ive bought a new starter to rule it out and still did it after a days driving!!! so back to square one
SMITHY MX is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > V-Class


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
vito 108 cdi wont rev over 3000rpm tripod23 V-Class 4 11-19-2011 03:48 AM
vito wont start need help joe.c V-Class 14 02-18-2011 01:43 PM
G400 CDI 2002 - start, fails and wont start on cold 4444124 G-Class 11 12-20-2010 11:15 PM
my mercedes vito 108 cdi 2003 mk1 will not start when hot... bonesey V-Class 0 07-21-2008 12:38 PM
vito (04) 111 cdi wont start TOMMYMCA79 V-Class 1 06-16-2008 02:52 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome