2003 110 CDI P1470 - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 05-08-2010, 02:17 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: 99 VITO 95C280
Location: NELSON NZ
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
2003 110 CDI P1470

P1470 Charge Pressure Control This fault code comes up only at 100km/h.Stop,turn off ignition,restart OK again until 100 is reached.Can drive in low gears up to 5k rpm no problem.We have tried a known good control valve but no difference. I have hada search around,anyone have any ideas.Cheers
ROBERT
karmobRob is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 05-08-2010, 02:29 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: May 2010
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Mercedes-Benz Sprinter CDI van, code P1470. - Forums

http://www.justanswer.com/questions/...-merc-sprinter

have you checked actuator on turbo is moving when revving engine
not 100% but think actuator stops overboost which means if actuator is no good
or there is a vacuum leak , engine will go into safe mode when detecting to much boost.

Last edited by hybriduc; 05-08-2010 at 02:52 PM.
hybriduc is offline  
#3 (permalink) Old 05-09-2010, 10:48 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: 99 VITO 95C280
Location: NELSON NZ
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks for the quick reply,will check. We are getting 4psi boost maximum which I think is a bit low.But not sure what it should be.
karmobRob is offline  
#4 (permalink) Old 05-19-2010, 11:47 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: 99 VITO 95C280
Location: NELSON NZ
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Yes,actuator arm moves OK
karmobRob is offline  
#5 (permalink) Old 05-20-2010, 04:58 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: May 2010
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
not 100% on this one but someone on forum was getting 15psi or 1.0 bar max boost
marc
hybriduc is offline  
#6 (permalink) Old 05-22-2010, 01:52 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: 99 VITO 95C280
Location: NELSON NZ
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Yes,that sounds about right.Problem solved,removed top intrcooler hose and a split underneath.New hose done.
karmobRob is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > V-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
52 plate 2003 vito van 110 cdi mercsl320 V-Class 18 08-22-2013 06:42 AM
110 cdi rufflesurf V-Class 0 10-20-2007 03:41 AM
Vito 110 cdi . Help please GEO Prep V-Class 11 09-02-2007 08:30 AM
52 plate 2003 vito van 110 cdi mercsl320 General Mercedes-Benz 0 06-26-2007 04:05 PM
question on 110 CDI alexng V-Class 0 08-19-2005 09:47 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome