AC Issue - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 08-12-2016, 07:48 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Aug 2016
Vehicle: 2013 C350
Location: Nashville, TN
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
AC Issue

Hi all,
Hope someone can guide me on this. My 2013 C350 has a mold odor when I first turn on the air conditioning. It goes away after about 45 seconds. There is sometimes a slight drip of water from the drain tubes and when I run the heat at full blast water pours out of the drain tubes. This leads me to believe the tubes are not clogged. What else should I check? is offline  
Sponsored Links
post #2 of 5 (permalink) Old 08-12-2016, 09:04 AM
BenzWorld Elite
Kajtek1's Avatar
Date registered: Dec 2005
Vehicle: W211 E320 Bluetec R129 SL500 - $1300 car ........ Ford F350 6l
Location: CA Bay Area
Posts: 31,499
Mentioned: 9 Post(s)
Quoted: 1048 Post(s)
You live in high humid climate, where turning AC off about 3 minutes before destination is highly recommended.
When was the last time you replaced cabin filters?
Michael Pillay likes this.

Kajtek1 is online now  
post #3 of 5 (permalink) Old 08-12-2016, 12:01 PM
BenzWorld Member
GTO71's Avatar
Date registered: Apr 2014
Vehicle: W463,W204,W210, W123
Location: North America & Скопје
Posts: 361
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 49 Post(s)
There is a product called Fridge-Fresh made by BG. It s used for automotive A/C systems, you but the vents of full blast and spray about 10 seconds in the cowl...cycle mode doors if you want while doing it.

It is a anti-fungal/deodorant....cost about 15 bucks a can can do like 5 cars.

Use to use it a a tech with good results.
Noodles likes this.

1996 E320 Daily Driver
2008 C300 Wife's Daily
2002 Lifted G500 - Dream Car
1978 300D - Low Key Classic
1971 Pontiac GTO - Numbers Match
1995 Lifted Jeep Grand Cherokee
1985 CH150D Honda Elite
GTO71 is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 08-12-2016, 12:56 PM
Date registered: Jul 2005
Vehicle: 90 300E, 99 ML430, 00 ML320, 05 E500 4matic Wagon
Location: WI
Posts: 18,814
Mentioned: 18 Post(s)
Quoted: 877 Post(s)
Lifetime Premium Member
I agree with Kajtek and letting the system just blow ambient air before shutting the AC/car down. The cabin filter replacement is also a factor.

Also GTO is correct. The BG product works very well. It also prevents the offending mold/fungus from growing again.
Noodles is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-16-2016, 06:10 AM
BenzWorld Junior Member
Date registered: Sep 2015
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 5 Post(s)
Spraying air freshener or just letting it run with the AC off for a few minutes won't fix the problem. Your AC condensate drain is clogged and must be cleared, it's even specified to be checked in your maintenance manual. Now your holding water and growing mold, that's not healthy. Get it cleared and cleaned, not just air freshened.
Mmr1 is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome