Transmission sometimes does not engage - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-26-2015, 04:40 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
Date registered: Dec 2014
Vehicle: 2006 C230 139k and 2005 C240 4matic 103k
Location: DFW, USA
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 11 Post(s)
(Thread Starter)
Transmission sometimes does not engage

I changed the transmission fluid hoping the problem will be fixed but that was not the case. The transmission still getting stock on second and third gear and maybe the first, what would i know. It happens when stepping on gas paddle to the floor. It SOMETIMES fixes the problem when shifting to neutral and back to drive. The car drives fine when the mechanic drove it real slow. There are no code in the Mfd. Many people say the transmission is bad and need a new one. Is there a way to know for fact that i need to replace the transmission and is there anything else can cause the problem on transmission that has 97k.
Alexqkama is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 01-27-2015, 09:12 AM
BenzWorld Elite
 
Check Codes's Avatar
 
Date registered: Mar 2005
Vehicle: '01-E320 & 02-ST2
Location: John 15:18-19
Posts: 31,634
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 35 Post(s)
If you have not used SDS/equivalent to clear codes from the TCU, it is never going to work properly.

Before you do that, though, check the TCU for signs of fluid incursion and clean all of that up. And change the pilot bushing/harness adapter, too.

And, of course, you should also perform the adaptive reset procedure.

Reading through the 722.6xx FAQ thread in the W210 forum help/DIY stickies will give you a broader understanding of it all as well.

Good luck.

Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy; its inherent virtue is the equal sharing of misery. (Winston Churchill)
Check Codes is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome