Airmatic problem no power, searched for days... NEED HELP - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 05-28-2014, 05:32 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: May 2014
Vehicle: 2006 Cls500
Location: United States
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Airmatic problem no power, searched for days... NEED HELP

Ok first off im not a certified mechanic but i do know my way around cars,i do all mine and my friends work.(done engine swaps,turbo install,suspension, etc) Ok so im working on a 2006 CLS500 with airmatic his rear right air spring was blown(shop diagnosed it) after some research we decided to replace both rears with arnott and the compressor and relay. Everything is installed but the compressor relay is not getting a signal to turn on. If i jump the wires at the relay i can get the compressor to run but it wont turn on by itself. I also have air at all corners but i believe the valve on the air spring is not opening to let air in. I dont believe i have a leak because the air at the springs stays there unless i loosen the fitting. The rear is all the way down so it would need to be towed to the nearest dealer to me which is 30mins awaywhich is why im asking here before i spend anymore money. Any one have this problem or know what it could be?? Any help is appreciated....

Things Checked
-Compressor Runs when wire jumped
-New Relay
-Tested all fuses in the car
-Air in system and getting to all springs
dek1mfk is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 05-28-2014, 06:35 PM
Ex-Fed's Avatar
Date registered: May 2013
Vehicle: 2006 S 500
Location: near Dallas, Tx
Posts: 1,005
Mentioned: 10 Post(s)
Quoted: 116 Post(s)
Lifetime Premium Member
If the compressor was shut down with the self protection mechanism, I believe you will have to have the trouble codes cleared ( with STAR ) before it will power back up.
Ex-Fed is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-29-2014, 12:32 AM
BenzWorld Elite
Kajtek1's Avatar
Date registered: Dec 2005
Vehicle: W211 E320 Bluetec R129 SL500 - $1300 car ........ Ford F350 6l
Location: CA Bay Area
Posts: 31,538
Mentioned: 9 Post(s)
Quoted: 1070 Post(s)
Seems that even tire inflating on 2003 and younger MB require Star Diagnosis.
Earlier on S class.

Kajtek1 is online now  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome