rubber on rubber sound from steering HELP!!!! - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 02-25-2014, 07:47 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Sep 2013
Vehicle: Mercedes Benz CLK 240 2.6 V6
Location: WALES
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
rubber on rubber sound from steering HELP!!!!

Hello yesterday I had two new tyres fitted and the tracking done on my 2002 CLK 209 it was tracked using a hunter system ,the guy who tracked it said it was way out and should now be perfect.

On driving the car home it developed this sound like rubber on rubber every time I moved the steering I took the car back they had it on the ramp sprayed various parts then told me it was nothing that they had done and should take it to my local garage is this coincidence ???

I have read on the forums that this could be the rubber seal in-between the steering wheel and engine bay I have a quick look but cant get to this from inside any help would be greatly appreciated

also when they had it on the ramp off its front wheels turned off the sound would go away only to come back when engine turned on ????
sherwood0_8 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 02-25-2014, 01:27 PM
Moderator
 
Ex-Fed's Avatar
 
Date registered: May 2013
Vehicle: 2006 S 500
Location: near Dallas, Tx
Posts: 1,015
Mentioned: 10 Post(s)
Quoted: 116 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
No noise with engine off causes me to think its some engine driven function. Complete shot in the dark.. Power steering pump belt slipping under load? Low fluid level causing pump cavitation? :shrug:
Ex-Fed is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-27-2014, 11:43 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Sep 2013
Vehicle: Mercedes Benz CLK 240 2.6 V6
Location: WALES
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Looks like its the steering rack its been to the garage and its booked in on Monday gutted its not going to be cheap to fix
sherwood0_8 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome