stuck in park ?? - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 11-18-2013, 11:16 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2013
Vehicle: clk 270 cdi auto "55" plate
Location: sheffield uk
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
stuck in park ??

hello forum memebers.i have a problem as my clk 270cdi auto 55 plate is stuck in park.i parked up & 2 hours later i went to set off&went to put it into drive & it would not slide into drive or any where else.i had been working on the car earlier in the day ,taking off the air filter box to clean up the area as i had an oil leak so i steam cleaned that area around the cat &turbo but it ran perfect after that & i did 2 trips after that with no problems,i also changed a few bulbs on the rear lights as i had a light fault showing up on the dash.i did pull out all of the fuses one by one in all of the 3 fuse boxes to check to see if the rear light problem was a fuse but it wasnt. also i had a warning light on the dash about the ESP not working could this be anything to do with the problem?
alf1956 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 11-19-2013, 12:02 AM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,588
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
Use the search function and type in ESM.

ERIC.

___________________________________________
People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf - George Orwell
eric242340 is online now  
post #3 of 8 (permalink) Old 11-19-2013, 04:11 AM
Outstanding Contributor
 
keyhole's Avatar
 
Date registered: Sep 2006
Vehicle: 2004 CLK 240 Coupe
Location: Norfolk. UK
Posts: 10,688
Mentioned: 11 Post(s)
Quoted: 404 Post(s)
Quote:
Originally Posted by alf1956 View Post
.....i did pull out all of the fuses one by one in all of the 3 fuse boxes to check to see if the rear light problem was a fuse but it wasnt.
Why did you do that? You might have caused a new problem. Don't you have a fuse chart? FYI, there are no fuses for the external lights.

Also, it's probably better for you to post any CLK problems to the W209 forum.
keyhole is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 11-19-2013, 07:31 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2013
Vehicle: clk 270 cdi auto "55" plate
Location: sheffield uk
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
stuck in park now sorted !

sorted the problem out today.it was a blown fuse in the fuse box under the bonnet ,fuse number 60 i think it was.it was really strange as i had taken all the fuses out trying to solve a rear light issue about 3 hours before so i never expected it to be a fuse when they were all ok just a few hours before
alf1956 is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 11-19-2013, 08:00 AM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,588
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
Quote:
Originally Posted by alf1956 View Post
sorted the problem out today.it was a blown fuse in the fuse box under the bonnet ,fuse number 60 i think it was.it was really strange as i had taken all the fuses out trying to solve a rear light issue about 3 hours before so i never expected it to be a fuse when they were all ok just a few hours before
No this did not solve the problem my friend, like Arny says, I will be back

ERIC.

___________________________________________
People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf - George Orwell
eric242340 is online now  
post #6 of 8 (permalink) Old 11-19-2013, 08:29 PM
Outstanding Contributor
 
keyhole's Avatar
 
Date registered: Sep 2006
Vehicle: 2004 CLK 240 Coupe
Location: Norfolk. UK
Posts: 10,688
Mentioned: 11 Post(s)
Quoted: 404 Post(s)
[QUOTE=alf1956;6815137].....sorted the problem out today.it was a blown fuse in the fuse box under the bonnet ,fuse number 60 i think it was.

If it was fuse f60, that is a 40A fuse protecting the ESP/BAS control module (N47/5). High power fuses should not just 'blow' - there will be a reason for this, as Eric suggests above, and your replacement might not last long.

In fact, fuses should never blow unless there is a fault on the line.
keyhole is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 11-19-2013, 11:48 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2013
Vehicle: clk 270 cdi auto "55" plate
Location: sheffield uk
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
stuck in park now sorted !

t was not one of the big high 40amp fuses it was one of the normal fuses next to it which was 10amp
alf1956 is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 12-18-2013, 10:43 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Nov 2013
Vehicle: clk 270 cdi auto "55" plate
Location: sheffield uk
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
just to update everybody the fuse has not blown again & all is fine
alf1956 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome