1995 S500 Electrical Happenings - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 09-19-2013, 03:49 AM Thread Starter
BenzWorld Member
Date registered: Sep 2013
Vehicle: S500 '95
Location: Sydney, Australia
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
(Thread Starter)
1995 S500 Electrical Happenings

So bought this fantastic car last week and just love it!

All of a sudden the lights won't turn on except high beams, parking and fog lights. At the same time the cabin light sticks on even when doors are shut but have switched it off. The rear seat head rest adjuster shutters for a few minutes and doesn't move the seats and the front windows shutter when i click in all the way for express close. Also the boot wont shut (very annoying!) - btw is there a way to manually close it? And the car wont lock but have just locked all manually then can use the key to lock drivers door.

Being a mature age student I can't afford to pay an auto electrician to repair this. Before this my friend who sold me the car said the ASR and rear windows have played up for a few years.

I did inspect the fuses including removing and putting back in today before this all happened but certain put all back correctly.

Any ideas where to start?
General Rommel is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 09-20-2013, 06:13 AM Thread Starter
BenzWorld Member
Date registered: Sep 2013
Vehicle: S500 '95
Location: Sydney, Australia
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
(Thread Starter)
Ok well managed to fix the ASR issues!

Solution = by turning key to position #2 pushing accelerator down for 5 seconds (keep holding accelerator) and switching to position zero, release accelerator and sitting still for 2-3 minutes not even opening the door.

Apparently this resets the computer previously set according to the driving style. The result was amazing. The engine roars and sounds so different, its like someone replaced the engine and exhaust with a race-car's! Much better acceleration (wasn't slow before btw!), much more responsive, revs higher before gear change and sounds HEAPS more grunty.

Anyway still the boot wont shut at all and front headlights wont work and have windows doing weird things but work. The doors still shut automatically but the central locking wont work! Any ideas??
General Rommel is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 09-20-2013, 06:48 AM
Lifetime Premium Member
jaymaynard's Avatar
Date registered: Mar 2013
Vehicle: 2008 ML320CDI 4Matic, 161K miles; 1983 380SL (die Rostlaube), 238K miles
Location: Fairmont, Minnesota, USA
Posts: 2,558
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 381 Post(s)
Lifetime Premium Member
You'll find the experts in the W140 forum.
jaymaynard is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome