A Class 160 Avantgarde: Engine Control Unit - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-03-2013, 10:15 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Feb 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Smile A Class 160 Avantgarde: Engine Control Unit

Greetings from Down Under - Australia!

I stumbled onto this site, while I am desperately seeking for answers to my problem. I own a 2000 A Class 160 Avantgarde Mercedes Benz. I bought it as Brand New and was assured that the car was fully imported from Germany.

Within the first month of driving the car, it had a faulty fuel pump. As it was still under warranty, the dealer "Diesel Motors" in Perth, Western Australia had to replace it, after more than 5 times of going backward and forward to their office, continuously complaining about the poor performance of the car.

Over the years, I had some problems about it like the blinkers and some electrical components.

Last year, my biggest problem occurred. While I was driving along the high way, the car stalled and the dashboard light came on, and totally stopped. I had to re start it. At times, it surged, then the dashboard light came on showing BAS/ESP in red, and all the other symbols/icon appeared red and the engine cuts off. I immediately arranged for my car to be checked by the dealer's service department, detailing all the faults that had occurred.

In less than an hour, I got a call from the Service Department, that my car's ENGINE CONTROL UNIT (part on D62103) had to be replaced. I was assured that after it's replaced with a brand new engine control unit, all the problems will be fixed. As I was desperate for my car to be fixed, I agreed. It cost me A$3367.85 for the replacement.

Last November 2012 (8 months after the repair) the same faults are back. I am scared to go back to the dealer, as they will definitely charged me like "hell"!

Is there anyone who had the same problem with my car? Why it starts and surges, then dashboard light comes on, finally engine cuts off. When re started once or twice, it runs again, like nothing happened for a day or two, then the same problems comes back again.

Please help me how to fix these problems.

Thank you.

HelpMee
HelpMee is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 02-03-2013, 05:49 PM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,163
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 289 Post(s)
Please ask this question on the forum for your model, here is a link;

W168 A-Class - Benzworld.org - Mercedes-Benz Discussion Forum

ERIC.

___________________________________________
"I am enclosing two tickets to the first night of my new play; bring a friend, if you have one."
- George Bernard Shaw to Winston Churchill.

"Cannot possibly attend first night, will attend second ... if there is one."
- Winston Churchill, in response.
eric242340 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome