ML 270 alarm problem - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 06-16-2012, 03:38 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Jun 2012
Vehicle: ML 270 CDI 2003
Location: Bristol
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
ML 270 alarm problem

Hi, I'm sure someone has probably answered this on another post, but I'm new here and can't find the answer I need yet. I've got a 2003 ML 270 which has a fault on the alarm. It only happens occasionally though, but sometimes when I press lock on the key fob the doors lock, but the indicators don't flash and after a short while the alarm starts to 'chirp' repeatedly and the indicators then flash as if the alarm were going off. At first, if I started the car and let it run for 5 mins it would right itself, but last week it just would not work properly and I had to manually lock the car and just leave it with the lights flashing and the alarm 'chirping'.
I called a garage out on my breakdown cover and he opened up the fusebox, a previous owner has removed the fuses and the relay relating to the alarm sounder. Seems like they had this problem before.
Does anyone know what the possible problem could be, or if it's possible to disable the alarm completely so I can fit a separate alarm system, or is a replacement unit the only answer? The alarm, by the way, is now working and I can lock the car again!
A friend of mine who owns his own garage business and also owns a 2.7 Merc himself said that the MB electronics need maximum voltage from the battery or the electrics play up, causing possible problems like this, and I may have a cell going down in my battery causing this fault, but still having plenty of power to start the engine. Has anyone heard of this ? Any help or suggestions really appreciated.

Last edited by CorkyBristol; 06-17-2012 at 03:38 PM.
CorkyBristol is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome