A140 problems - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 05-22-2012, 03:23 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: May 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Post A140 problems

Hi all, hopefully someone will be able to help. I have a 2002 A140 Classic which fails to start each morning as the battery is flat. It starts OK with a jump, and works fine all day, but then it appears that the battery discharges during the night and requires a jump the next morning. The battery has been changed to an expensive battery and the alternator and starter motor are both working fine. I had it diagnosed at a garage in Belgium who advised that the problem was with the engine calculator (the car's computer) what I believe to be the ECU, but I am not convinced as there are no other problems with the car.
Please help.
tasker76 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 05-22-2012, 08:42 PM
Outstanding Contributor
eric242340's Avatar
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,067
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 283 Post(s)
Welcome to Benzworld for best results ask the chaps on the following forum;

W168 A-Class - Benzworld.org - Mercedes-Benz Discussion Forum


"I am enclosing two tickets to the first night of my new play; bring a friend, if you have one."
- George Bernard Shaw to Winston Churchill.

"Cannot possibly attend first night, will attend second ... if there is one."
- Winston Churchill, in response.
eric242340 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-23-2012, 01:00 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: May 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Eric, many thanks, just posted the thread in the correct location.
tasker76 is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    Please help A140 issues Rookie owner UK W168 A-Class 7 03-06-2011 08:36 AM
    Another A140 problem!! deanlad1980 General Mercedes-Benz 1 12-20-2010 08:09 PM
    MAF A140 2000 tim86 General Mercedes-Benz 0 04-27-2010 12:58 AM
    a140 acs button lwoboy35 W168 A-Class 0 06-12-2008 08:31 AM
    A140 problems when idle... Joran W168 A-Class 1 05-12-2004 11:46 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome