2008 ML350 Low speed issues [Transmisison?] - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 05-21-2012, 01:10 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: May 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Post 2008 ML350 Low speed issues [Transmisison?]

Hi guys,

I've owned this vehicle for almost 4 years now.
I've had no issues with it prior to this moment (bar the slightly dearer maintenance costs).

Earlier tonight on my way home, after coming to a stop at a red light, as I needed to move off on green,
I noticed that the RPMs kept increasing and my speed would only reach 40km/h as long as I kept the RPMs at 3000-4000.
I pulled over to turn off the car and pull the key out of ignition.

Once I started the car and continued the journey home, things were running smoothly.
Only until I came to the next set of lights, where the problem occurred once more.
Considering I was near home, I just mosied on at 40km/hr the rest of the way.

Was curious as to whether or not this is a serious problem?
Will I need to take it in for a service?
Is there an easy solution?
Thanks for reading guys, any and all help will be appreciated.

Last edited by Rodimus_Lam; 05-21-2012 at 01:12 AM. Reason: Font size too large
Rodimus_Lam is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    RDS ad-on for 2008 ML350 rfholly General Mercedes-Benz 0 03-14-2011 05:33 PM
    2008 ML350 Rear Entertainment Issues Mishmisheh General Mercedes-Benz 1 03-09-2011 09:15 AM
    2008 ML350 Rear Entertainment Issues Mishmisheh Audio & Telematics Forum 0 03-08-2011 09:54 PM
    2008 ML350 speed pulses, need help please betilio W204 C63 AMG 1 03-29-2010 08:28 AM
    2008 ML350 Speed pulses. Need help betilio W164 M-Class 0 03-29-2010 08:26 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome